Гост на Калин Манолов в днешното издание на Видимо и

...
Гост на Калин Манолов в днешното издание на Видимо и
Коментари Харесай

Инж. Олег Червинский: От времето на СССР България е територия за показен комунизъм

Гост на Калин Манолов в днешното издание на " Видимо и невидимо: Контрапропаганда " бе инж. Олег Червинский, който има бизнес в региона на отбраната от свлачища. Олег живее в България от 2007 и съгласно него русофилството на българите се дължи на неправилна или изчезнала информация за живота в Русия. А той по никакъв начин не е лек.

Според публична информация на съветския статистически институт, бюджетният недостиг на Руската федерация е 12% от брутния вътрешен артикул за първите три месеца на тази година. Това е двойно повече в сравнение с дефицитът, който Русия планираше за цялата 2023, и съгласно инж. Червинский се дължи на западните наказания, наложени над Русия поради експанзията в Украйна. Положението се утежнява и от невъзможността на Русия да продава газ и нефт непосредствено на потребителите, както и на невероятните отстъпки от повече от 30%, които Кремъл е заставен да прави на Китай и Индия. Жизненият стандарт непрестанно спада, всички свободни пари отиват за поддръжката на Крим и новоокупиранте райони в Донбас, а държавното управление преди дни разгласи съкращения на разноските за поддръжката на лечебни заведения, психиатрични заведения и разнообразни държавни институции.

Но може би най-впечатляващата имитация, обвързвана с Русия, касае нейната територия. Тя стартира още от ученическите ни години, тъй като учим география по разгъната карта на света, която усилва континенти и страни, намиращи се на север или на юг от екватора. " Ако вземем действителния размер на Руската федерация и я съпоставим с територията на Африка, ще забележим че Африка е доста по-голяма по територия от Русия. Освен това 80% от територията на страната е на процедура необитаема, и цялото население е съсредоточено по южната граница и в европейската част на на Руската федерация ", съпоставя инж. Червинский.

Гостът цитира и засекретено проучване на съветския статистически институт от 2011, съгласно което популацията на Руската федерация е не 147, а 89 милиона души. Според него 12 години по-късно, с близо 1 милион умряли годишно, с жертвите и емигриралите поради войната в Украйна, цифрата е доста по-ниско и се приближава или е даже под 70 милиона. Процентът на популацията, изповядващо исляма, прогресивно нараства и към този момент е 30 % за цяла Русия и към 40% за Москва. 20 милиона руснаци живеят под прага на бедността, еднакъв на 100 евро. Огромни територии не се газифицират, защото е нерентабилно.

Помолен да разяснява трайния " стокхолмски синдром " на българите по отношение на Русия, инж. Червинский го изясни с пропагандата от времето на комунизма, когато от ранна детска възраст всички българи са били възпитавани, че Русия е техен двоен избавител, а българските артикули са намирали безкритичен банкет на необятния съветски пазар. " За Съюз на съветските социалистически републики България бе територия на демонстративен комунизъм ”, твърди предприемачът.

Целият диалог на Калин Манолов с инж. Олег Червинский можете да гледате тук:

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР