Господин Борисов, къде са парите? На хората им омръзна да

...
Господин Борисов, къде са парите? На хората им омръзна да
Коментари Харесай

Мая Манолова: Господин Борисов, къде са парите?

Господин Борисов, къде са парите? На хората им омръзна да са фенове и да следят по какъв начин ги плашат с чували с трупове, хладилни камери. Време е кабинетът " Борисов 3 " да се готви за потегляне - мандатът е привършен морално, политически. Истината е, че се хвърлят пари обилно не на хората, а на всички, които са на трапезата.
Това съобщи пред bTV Мая Манолова от гражданската самодейност " Изправи се България ".

В събота те ще застанат под прозорците на властта на " седящ митинг ", с цел да изискат проверка на властта, да получат отговори къде са всички обещани средства, които да извадят народа от рецесията.

" Борисов дава 1 милиарда лв. за държавен ВиК холдинг. Дава 1.5 млн. за саниране, 500 милиона за ремонт на язовири. Обявяват се поръчки за джипове. 4.5 млрд лева дадоха обещание, които ще стигнат до хората от тв приемника. Не е ясно дали тези пари не са от тях. 29 милиона са стигнали по мярката 60/40. 173 милиона лв. до микропредприятията. Къде са останалите? Как ги похарчихте?”, попита Манолова.

По думите и парите по схемата 60/40 са стигнали едвам до 5500 компании поради критериите. Тя бе безапелационна, че финансовата помощ няма да стигне до действителния бизнес, а с изключение на всичков властта предлага на хората да живеят на заем.

" Чухте ли мярка за превъзмогване на безработицата? Няма стопански проект. В събота, по време на митинга ще го представим. Ке обявим и политическите си цели ", съобщи Манолова, като с това загатна, че гражданското придвижване " Изправи се България " може би ще взе участие в идните следващата година избори.

" Истината е, че Борисов раздава обилно пари на доближените си компании - тези, които са на трапезата ", съобщи Манолова.

" Къде е стенограмата за разпределението на всички тези 3 мрлд. лв., раздадени досега? Ако нямате такава, дайте паметна бележка. Но в нея пари за хората няма. Там има за приятелския кръг ", разяснява Манолова.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР