Господа от ФСБ /Федерална служба за сигурност/ са звънели на

...
Господа от ФСБ /Федерална служба за сигурност/ са звънели на
Коментари Харесай

Журналистката Наталия Мосийчук: Мама ви учеше на добро, а сега чака в подземието, за да я бомбардирате

Господа от ФСБ /Федерална работа за сигурност/ са звънели на моите родители. И са я питали: “Знаете ли какво споделя по малкия екран вашата щерка?”. Какво описвам? Призовавам да нападнем Русия? Призовавам да се убиват съветски жители, по този начин както вие вършиме с нашите хора, с нашите деца?! Когато вие бомбардирате наши лечебни заведения, детски домове, нашите домове, нещо такова ли ви споделям аз? Или споделям, че би трябвало да забравим за Донбас? Винаги съм казвала и отново ще повторя - Донбас е украински. И рано или късно, Донбас ще бъде с нас. Когато Донбас реши, тогава ще е с нас.

А във връзка писанията, че моята майка е родила нацист, ще ви кажа - майка ми и татко ми са на 79 и 81 години и са претърпели офанзивата на нацистите. Сега се намират в подземията и чакат да ги бомбардирате. Това е подигравка на ориста. По мотив на нацизма - нацисти ли са моите родственици - майка ми, татко ми, аз, в края на краищата?! Майка ми е учителка и е учила на съветски език и математика доста ваши деца. Учила е по 50 в клас.

Тя преподаваше, а татко ми служеше. И зная, че мама преподаваше на децата на летци, вертолетчици. Спомням си по какъв начин мама ми разказваше какъв брой умни деца има в класа си, на никого не може да се сложи четворка. Тези хора евентуално имат свои деца и те са на към 50 години. Искам да знаете, че вие евентуално бомбардирате своята учителка. Учителката, която има грамоти от Черненко, от Горбачов, от Брежнев за това, че ви учеше на положително. И тя не е нито нацист, нито фашист. Баща ми е офицер. Той е потресаващо почтен човек. И той не е нацист, а рускоезичен украинец. И аз съм рускоезична украинка. В трети курс научих украински език. Тук нацисти няма да намерите. Тук живеят хубави и работливи хора.

Да, ние живеехме хубаво. Започнахме да дишаме с цялостни гърди. Обединихме се към президента. Още малко ни трябваше, с цел да разцъфнем. Но вие ни попречихте.А в този момент идвате и ограбвате целия ни труд. Вие сте варвари. Варвари! Защо вършиме всичко това?! Спомнете си кой ви е научил на доброта! Украинката Анна Николаевна. Тя не ви научи на нищо неприятно. Това, което се случва е оскърбление. Аз съм рускоезична киевлянка, само че в никакъв случай няма да отстъпя Киев. За нищо на света!

Непълен превод, Фрог нюз

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР