Гошо Гинчев е легенда на Левски. Със сините“ той стана

...
Гошо Гинчев е легенда на Левски. Със сините“ той стана
Коментари Харесай

Гошо Гинчев пред Nostrabet: На Левски ще му трябват поне две години, за да тръгне нагоре

Гошо Гинчев е легенда на Левски. Със „ сините “ той стана три пъти първенец и веднъж притежател на Купата на България. С националния тим игра на финалите на Европейското състезание в Англия през 1996 година.

Интервюто ни с някогашния бранител за Nostrabet стартира с горещата тематика – ще стане ли Джоузеф Диксън притежател на Левски и ще потече ли „ златната река “ на „ Герена “. Гошо Гинчев споделя още за какво нещата в родния му Берое и държавния отбор не вървят.

Прочетете цялото изявление:

Г-н Гинчев, ще се случат ли нещата по най-хубавия метод за Левски?

Нали знаете, че има една приказка – прекомерно хубаво е това, с цел да е истина.

И Вие ли като други митове на Левски, нямате религия на Диксън?

Не споделих това, само че в случай че е правилно, че към този момент шест месеца се водят договаряния сред управлението на клуба и него, а той не е споделил в прав текст кой стои зад тила му, това е несериозно. Още повече, че приказва и пред медиите, само че и пред тях се показваше димпломатичо, а не съответно.

Според последните информации Диксън е изпратил документ със 150 милиона евро, който сега се ревизира от институциите в България.

Аз не съм банков експерт. Като някогашен левскар остава единствено да се надявам, че всичко към документите ще е изрядно и желанията на Диксън са чисти.

Ако приемем, че той придобие Левски, Станимир Стоилов ще стане треньор. Ще успее ли в първия сезон Вашият някогашен съотборник да направи знамение?

Не мисля. Ще му трябват най-малко две години, с цел да построи отбор, който е кадърен да преследва най-високи цели и да ги реализира. Казвам го, тъй като знам какви огромни условия има Мъри. При всички случаи ще отнеме време, с цел да заиграят неговите футболисти като ОТБОР и по метода, по който той би желал.

Притеснително ли е, че Левски закъснява със селекцията?

От една страна - да, само че от друга, в случай че рогът на изобилието стартира да се излива на „ Герена “ в околните дни, закъснението ще бъде обезщетено.

Виждате ли млади играчи от този Левски, които могат да са част от един по-силен и работлив отбор на „ сините “?

Има перспективни сини фрагменти и това се видя напролет. Надявам се, че няма да им бъде спряно развиването и ще продължат да ги постановат. За тях, обаче ще е значимо към себе си да имат и трима-четирима класни чужденци, както и такива български реализатори. Защото младите в един тим израстват, когато копират опитните – метода им на държание, професионализма, отношението им към футбола, даже и метода им на хранене.

Казахте, че Левски няма по какъв начин да смъкна Лудогорец от върха другия сезон. Възможно ли е това да направи Любо Пенев с ЦСКА?

Не имам вяра. На ЦСКА им липсва неизменност. Те губят точки в мачове, в които не би трябвало да губят и най-после това се оказва решаващо.

С какво Лудогорец се отличава над другите?

Моделът им за правене на футбол е най-хубав и най-правилен. Лудогорец разполага по едно и също време със страхотна база, страховит стадион и построена инфраструктура, и е обезпечил страхотни условия за футбол на всяко едно равнище. Когато ЦСКА и Левски си създадат стадионите, нещата могат да наподобяват по различен метод.

Г-н Гинчев, да преминем към родния Ви Берое. Клубът има сериозен спонсор, а едвам влезе в шестицата и там не записа победа. Защо нещата не вървят под Аязмото?

Защото Берое не създава свои футболисти. Това е най-голямата ми болежка. Берое постоянно е бил мощен, когато в състава му са били беройци и когато е имало беройски дух. Помня, че от моя набор набор шестима влязохме по едно и също време в мъжете, а четирима бяхме титуляри – аз, Стойчо Драгов, Пламен Мечев и Ваньо Шишков.

Доколкото разбирам, Берое е свил бюджета и потегля по нов път - да разчита най-вече на българи?

Това е похвално, само че и би трябвало да се усъвършенства работата в школата, с цел да се трансформират беройските гении в почтени попълнения за представителния отбор.

Но, в случай че заралии не влязат в топ 6, почитателите ще кажат – имат пари, а нищо не реализират?

Феновете, в случай че виждат, че в Берое играят локални момчета и българи, биха преглътнали по-ниско класиране и ще бъдат солидарни с тима и политиката на клуба.

Футболните хора постоянно разясняват напоследък един въпрос – вероятно понижаване на броя на чужденците в тимове, с цел да играят повече българи. Вашия коментар?

България е в Европейски Съюз и не може да се лиши чужденец от работа. Дори БФС да одобри предписание, съгласно което всеки тим да стартира мачовете със седем българи в състава, отново може да се окаже някаква форма на дискриминация. Според мен е значимо не какъв брой чужденци играят, а какви чужденци играят. Ако те са с качества, ще е добре и за футбола ни, само че в случай че са ги привличали на кг, е голяма неточност.

Какъв би трябвало да бъде методът на треньори и ръководители към младите български играчи?

Младите българи би трябвало самоуверено да бъдат налагани, да им се дава непрекъснато късмет, да ги поддържат и търпеливо да развиват качествата им. Независимо какъв брой чужденци има в даден тим. Защото футболист се става с мачове. Аз, като дете, когато връщах топките на батковците на стадиона на Берое, си мечтаех да стана футболист. Имах късмет, че като млад състезател ми гласоподаваха доверие, и го използвах. В наши тимове в този момент също подават ръка на младите. В Черно море Гонзо, а по-късно Илиан го вършат. И вижте, продадоха Мартин Минчев зад граница, в този момент ще продадат и Илиан Илиев-младши. В Арда и ЦСКА 1948 също залагат на българи и реализират резултати.

Какви са Вашите упования от Ясен Петров в националния тим?

Нямам огромни упования, тъй като сме доста изостанали. Най-вече в построяването и доизграждането на футболисти, както и във физическо отношение. На терена другите тимове напряко ни мачкат физически. Затова би трябвало да се промени методиката на работа с гениите от най-ранна възраст, и да имаме повече футболни бази, като тези в Разград и на Ботев Пловдив.

Толкова ли е зле ситуацията?

За страдание, такава е действителността. Във футболно отношение сме изостанали и от страни, които преди побеждавахме постоянно. За по-силните да не приказваме. В контролата с Франция наскоро съгласно статистиката те имат 25 удара към вратата ни, а ние – един, и то неакуратен. Разбирам, че това е Франция, водещ тим в света, само че това не значи, че не би трябвало да нападаме. Излиза, че не може да построяваме офанзиви, а единствено със отбрана във футбола не става.

Първите Ви усещания от ЕВРО 2020 и кой е вашият любимец за Купата?

Тепърва шампионата ще набира скорост и ще гледаме по-хубави мачове. Дотук виждам, че треньорите употребяват схеми с трима бранители, с която Челси стана европейски първенец и която Йоаким Льов употребява в Германия. Ще ми е забавно да видя какво ще стане с 4-3-3. Иначе има и отмалялост в някои тимове. На шведите да вземем за пример им се схванаха краката в края против Испания. Да, тичаха доста, само че те и преди са го правили. Сега високата преса и бягането са още повече, и след тежките сезони с клубовете, които играят и повече мачове отпреди, няма време за ободряване на футболистите. Затова личи отмалялост. Моите любимци за трофея са Франция и Германия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР