Горският пожар, който вчера избухна в планински национален парк на

...
Горският пожар, който вчера избухна в планински национален парк на
Коментари Харесай

Горският пожар на Тенерифе се разпространява в северната част на острова

Горският пожар , който през вчерашния ден избухна в планински народен парк на испанския остров Тенерифе, се популяризира на повърхност от 1800 хектара в границите на 24 часа, до момента в който пожарникарите се опитваха да овладеят пламъците в труднодостъпната околност, съобщи Ройтерс.

Периметърът на пожара се разшири и той към този момент обгръща суха гора от двете страни на стръмни урви наоколо до вулкана Тейде - най-високият връх в Испания.

" Пожарът е отвън надзор... вероятностите не са позитивни ", сподели нощес началникът на района Фернандо Клавихо на конференция в столицата на Тенерифе, Санта Крус. " Целта ни за довечера е да създадем по този начин, че пожарът да не продължи да напредва. Ще проведем интервенции, с цел да защитим имуществото на жителите ", добави той.

Властите изпратиха 14 самолета и общо 250 пожарникари и военни.

Съветникът по въпросите на горските пожари Вики Палма, съобщи пред радио " Канариас ", че предстоящото намаляване на температурите през нощта до към 20 градуса по Целзий евентуално ще докара до увеличение на силата на ветровете в региона.

Ръководителят на службата за незабавна помощ на острова Педро Мартинес съобщи: " Не изключваме, че на следващия ден още веднъж ще има интензивна пожарна интензивност ".

Радио " Канариас " заяви, че до момента са били евакуирани към 150 души от села в рядко обитаемата североизточна част на острова, състояща се най-вече от ферми и ваканционни къщи. Двете летища на Тенерифе работят обикновено, добави публичното радио, като се базира на компанията оператор на испанските летища.

Миналата седмица гореща вълна на Канарските острови остави доста региони изцяло сухи, което увеличи риска от експлоадирането на горски пожари. Това лято пожарникарите потушиха редица горски пожари на островите Гран Канария и Ла Палма, които са част от архипелага на Канарските острови.

Европа се бори с последствията от горещите температури които доближават тревожни равнища в международен мащаб и се утежняват в допълнение от изменението на климата, отбелязва организацията.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР