Горските пожари по френското атлантическо крайбрежие се разгоряха отново, съобщиха

...
Горските пожари по френското атлантическо крайбрежие се разгоряха отново, съобщиха
Коментари Харесай

Франция и Португалия горят, 6000 души в Бордо напуснаха домовете си

Горските пожари по френското атлантическо крайбрежие се разгоряха още веднъж, оповестиха локалните управляващи, представени от ДПА. Наложи се към 6000 души да изоставен домовете си в Бордо. Магистрала А63, която води към испанската граница, е затворена и в двете направления сред Бордо и Байон. Франция е поискала помощ от европейските страни. Предстои Швеция и Италия да изпратят самолети за гасене на пожари.

Критична е обстановката и в португалската планинска област Ковиля, североизточно от столицата Лисабон. Близо 1200 пожарникари с 8 профилирани самолета се борят да овладеят пламъците там.

Нивото на река Рейн може да падне под сериозни най-малко тези дни и да затрудни извънредно доста транспорта на артикули, в това число на въглища и бензин, предизвестиха немските управляващи.

Задържащото се от седмици изсъхнало време в Европа понижи съществено нивото на едни от най-големите ѝ водни пътища, което се трансформира в казуса за немските фабрики и електроцентрали, мощно подвластни от доставките по вода. Това прави забавянето на икономическия напредък все по-вероятно, показва Асошиейтед прес.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР