Горските пожари край гръцкия град Александруполис отнеха живота на ощедвадесет

...
Горските пожари край гръцкия град Александруполис отнеха живота на ощедвадесет
Коментари Харесай

27 души загинаха при опустошителния пожар край Александруполис

Горските пожари край гръцкия град Александруполис лишиха живота на още двадесет и шест души, откакто през вчерашния ден беше намерено тялото на един умрял, заяви гръцката телевизия „ Скай “. Така общо жертвите на огнената буря станаха 27.

След първичната информация от представителя на пожарната Янис Артопиос за гибелта на 18 души, за които се счита, че са мигранти, защото няма подадени сигнали за изчезнали хора в региона, огнената буря в националния резерват Дадия в региона на Лефкими, Североизточна Гърция, лиши живота на още осем души. Така броят на откритите през днешния ден изпепелени тела на хипотетични мигранти се усили до 26.

Артопиос акцентира, че известията, изпращани от незабавния номер 112 за евакуация на регионите, се предават и на мобилни телефони от непознати мрежи, които се намират в региона, съобщи Дарик.

Телата са открити в две групи , а на място е изпратен екип на полицията за идентификация на починалите.

Вчера в същия регион беше намерено тялото на един умрял човек, за който също се спекулира , че е мигрант. Претърсванията в региона не престават.

Големият пожар в Александруполис не стихва четвърти следващ ден , като в региона към този момент са евакуирани девет селища. Борбата с пожарите продължава и в префектурите Родопи, Беотия, Кавала и островите Евбея (Евия) и Китнос.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР