Министерство на вътрешните работи ще повиши заплатите на ИТ специалистите

...
Министерство на вътрешните работи ще повиши заплатите на ИТ специалистите
Коментари Харесай

Увеличават заплатите, но само на някои служители в МВР  

Министерство на вътрешните работи ще увеличи заплатите на ИТ експертите в няколко дирекции, плануват промени в Наредбата за използване на класификатора на длъжностите в администрацията, качена за публично разискване

В момента част от тези хора се водят на служба специалист, а не систематичен админ, макар че на процедура извършват такива действия. Това пък не разрешава увеличението на възнаграждението им, за задържането им на работа в Министерство на вътрешните работи, поради високите хонорари на тези експерти в частния бизнес. Заплатите им не са конкурентни на тези, предлагани в частния бранш, което прави мъчно задържането на наличните и привличането на нови висококвалифицирани специалисти, показват от Министерство на вътрешните работи.

И допълват, че заради по-ниското заплащане за служба " основен специалист “ спрямо служба " систематичен админ “, липсва интерес от страна на експерти със съответната подготовка да заемат вакантни длъжности или е мъчно да бъдат арестувани експертите, заемащи служба " основен специалист “, изпълняващи отговорностите на " систематичен админ “, а точно " поддръжка и опериране с компютърни системи и мрежи, както и с инсталиране на прибавен и систематичен програмен продукт, консултативна помощ и обмисляне на осведомителните запаси “.

Промените в длъжността на тези специалисти ща важат за Главна дирекция " Жандармерия, специфични интервенции и битка с тероризма “ (ГДЖСОБТ), дирекция " Миграция “ (ДМ), дирекция " Вътрешна сигурност “ (ДВС), дирекция " Управление на собствеността и обществени действия “ (ДУССД), дирекция " Информация и списък “ (ДИА), Академията на Министерство на вътрешните работи (АМВР) и Институтът по логика на психиката (ИП-МВР).

Очаквани резултати от приемането на плана на разпореждане:

- Длъжността ще стане по-привлекателна за IT експерти.

- Задържане на работа на дългогодишни чиновници във въпросните дирекции

- Ще се увеличи статусът на чиновниците, заемащи тези длъжности.

- Нормативните промени ще отговорят в огромна степен на съществуващата нужда от съответно възнаграждение на висококвалифицирания труд на експертите, ангажирани в процеса по поддръжка и опериране с компютърни системи и мрежи, както и с инсталиране на прибавен и систематичен програмен продукт, консултативна помощ и обмисляне на осведомителните запаси.

- Повишаването на успеваемостта на изпълняваните отговорности от ГДЖСОБТ като основна дирекция в състава на Министерство на вътрешните работи, имаща директно отношение по защита на стратегически обекти, дипломатически представителства, обезпечаване на публичния ред и други, част от системата за националната сигурност на страната ще има влияние в необятен мащаб от заинтригувани страни свързани със системата за национална сигурност. Това включва държавни органи ангажирани с гарантиране отбраната на националната сигурност, държавни органи ползватели на услуги свързани най-общо с обезпечаване на публичния ред и не на последно място жителите на страната, като суверен и поданик, написа в претекстовете към плана.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР