Горските пожари, бушуващи край Атина, са отнели живота на повече

...
Горските пожари, бушуващи край Атина, са отнели живота на повече
Коментари Харесай

Пожарите в Гърция взеха десетки жертви

Горските пожари, вилнеещи край Атина, са лишили живота на повече от 20 лица и са ранили повече от 100, измежду които 16 деца, предава Reuters.

Гръцката противопожарна защита се бори с няколко пожара край Атина към този момент повече от половин денонощие. Най-големият брой ранени и починали се следи в региона Мати, разяснява Фокус.
„ За жал там са най-многото ранени и най-многото починали. Хора, които не са съумели да изоставен региона и са били блокирани в своите домове и коли “, съобщи прессекретарят на гръцкото държавно управление Димитрис Цанакополус.

Припомняме ви: Три са огромни пожара избухнаха в Гърция за къс интервал. Първо беше обявено за пламнала борова гора в планински регион западно от Атина. Заради мощния вятър огънят бързо се разрасна. Заради гъстия зноен пушек и заплахата пожарът да доближи домовете, десетки поданици на няколко обитаеми места бяха евакуирани. Огънят изпепели няколко къщи и коли. Заради гъстия пушек летището в Атина стартира да отклонява полети. Най-тежка е ситуацията в региона на градчето Кинета, на към 50 километра от столицата. Вторият пожар избухна на южния остров Крит, където са изпепелени аграрни земи и гори. Третият е в планината Пенделикон, североизточно от Атина.

Причините за пожарите се обясняват. Премиерът Алексис Ципрас съобщи, че не изключва разновидността за тенденциозен палеж.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР