Горски рейнджъри, мъкнещи клетка с разярена 80-килограмова свиня – на

...
Горски рейнджъри, мъкнещи клетка с разярена 80-килограмова свиня – на
Коментари Харесай

На лов за глигани… по улиците на Рим

Горски рейнджъри, мъкнещи клетка с разярена 80-килограмова свиня – на тази панорама могат да се натъкнат посетителите на италианската столица Рим през последните дни, оповестява „ Ройтерс “.

Свинята обаче не е била хваната в дивото, а в един от крайните квартали на Вечния град. Тази панорама в действителност не е оригиналност за локалните поданици.

Нашествие на глигани в Рим е огромен проблем през последните години се трансформира в съществена тематика на акцията за локалните избори в града този октомври.

Все повече и повече диви свине идват в града, привлечени от контейнерите за боклуци и бунищата, в които търсят храна, само че тяхното наличие безпокои родителите, които към този момент не смеят да пуснат децата си на улицата.

Не са необичайност и пътните произшествия, провокирани от глиганите, а те постоянно придвижват заболявания, разяснява горският рейнджър от Лацио Стефано Касини.

Горските вземат участие в акция на локалните управляващи и залагат клопки за глиганите. От 2018 година насам годишно по този метод се залавят към 1000 диви свине.
Снимка: Ройтерс
След улавянето възрастните екземпляри се предават в касапница, където биват умъртвени, а месото им продавано на пазара, до момента в който дребните биват отглеждани, до момента в който пораснат и наддадат задоволително тегло, с цел да бъдат превърнати още веднъж в салами за локалния пазар.

Според президента на природозащитната организация „ РомаНатура “ няма нищо смущаващо в третирането на глиганите и залавянето им в кафези е най-хуманният вероятен метод за действане с тези животни. По думите му в случай че популацията на глиганите не се ограничи, това ще нанесе огромни вреди на локалната флора и фауна.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР