Горски пожар избухна днес в ранния следобед в западна Сакар

...
Горски пожар избухна днес в ранния следобед в западна Сакар
Коментари Харесай

Пловдивски пожарникари гасят голям пожар в Сакар планина

Горски пожар избухна през днешния ден в ранния следобяд в западна Сакар планина, в землището на свиленградското село Пъстрогор, оповестиха от регионалната противопожарна работа в Хасково. Гори широколистна гора, съобщи Българска телеграфна агенция.
Прочетете още
На място са изпратени шест команди огнеборци, като на помощ са се притекли лесничеи и доброволци от формированието в Свиленград. Гасенето са затруднява от мощния вятър в региона, пресечената околност и релативно високите температури по това време на годината, разясниха от управлението на Регионалната дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " (РДПБЗН).

Поискахме отцепването на близкия до огнената буря път Свиленград-с. Младиново от полицията поради интензивния тежкотоварен трафик по транспортната артерия, уточни за Българска телеграфна агенция регионалният шеф на Хасково Минко Ангелов. Няма заплаха за обитаеми места.

По данни на РДПБЗН през днешния ден в пожарната на регионално равнище са регистрирани към 20 катастрофи. Пламъци са обхванали сухи треви, шубраци и стърнища и край град Меричлери, където работят три екипа на пожарната.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР