Горната камара на британския парламент одобри законопроект, който цели да

...
Горната камара на британския парламент одобри законопроект, който цели да
Коментари Харесай

Опозиция и парламент минаха в настъпление срещу плановете на Борис Джонсън

Горната камара на английския парламент утвърди законопроект, който цели да блокира излизането на Обединеното кралство от Европейски Съюз без договорка в края на октомври, заяви Ройтерс.
Нормативният акт изисква от премиера Борис Джонсън да изиска удължение на участието на Обединеното кралство в Европейски Съюз с три месеца, в случай че Народното събрание не утвърди договорка или не реализира единодушие за овакантяване без договорка до 19 октомври, съобщи Българска телеграфна агенция.  Камарата на лордовете утвърди законопроекта без публично гласоподаване. Очаква се да бъде подписан от кралица Елизабет в понеделник и да придобие силата на закон. Междувременно високопоставени английски депутати от опозицията се споразумяха да гласоподават против настояването на консервативния министър председател Борис Джонсън за предварителни избори на 15 октомври, заяви ДПА.
Споразумението е сред водачите на Лейбъристката партия, Шотландската национална партия, партия " Либерални демократи " и други депутати и на процедура мощно понижава шансовете Джонсън да завоюва болшинство от две трети в Народното събрание на вота в понеделник, което би му разрешила да свикаизбори. 
Лидерката на Шотландската национална партия Никола Стърджън отбеляза в " Туитър ", че предварителни избори са нужни и са въпрос на време, само че в този момент е по-важно да не се разреши на Джонсън да реализира Брекзит без договорка.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР