Горната част на ADATA SE900G е пулсираща мрежа от меки,

...
Коментари Харесай

ADATA SE900G - красив и много бърз външен SSD


Горната част на ADATA SE900G е пулсираща мрежа от меки, само че непрекъснато изменящи се цветове
(снимки и видео: Мария Малцева / TechNews.bg)

Когато купуваме електроника, всички сме наясно, че единствено след някой и различен месец на пазара ще има нов и още по-добър модел. Затова нормално се стремим да изберем най-хубавото, което сега е налично в магазините.

Външният SSD диск ADATA SE900G е артикул, който носи горделивост и редица на практика изгоди, много след излизането на разнообразни нови модели външни дискове от други марки.



Без подозрение неговият дизайн прави мощно усещане. Устройството е черно, с железна кутия и здрави пластмастови бордове. Скосените ръбове и ъгли и текстурираната повърхнина, наред с вентилационните решетки, го карат да наподобява елегантно.

Когато SE900G е включен в компютър, горната му част се трансформира в пулсираща мрежа от меки, само че непрекъснато изменящи се цветове. На пръв взор това може да прозвучи много екстравагантно за доста консуматори. Но многоцветното осветяване е меко за окото и не наподобява крещящо, натрапчиво. С това RGB осветяване SE900G допира геймърите.

SSD дискът е съчетаем с Windows, macOS, Linux, Android, PlayStation 5, XBox (серии X или S). Устройството е способно на невероятни скорости, стига човек да разполага с подобаващия хардуер, към който да го свърже. Благодарение на поддръжката на стандарта USB 3.2 Gen 2×2, SE900G се отличава с това, че е измежду най-бързите външни SSD дискове.

Моделът изпреварва множеството други устройства вид Gen 2 както от позиция на скорости на четене, по този начин и като запис. Това се дължи на технологията USB 3.2 Gen 2×2, която поддържа два канала за транспорт на данни, вместо единствено един, както е при USB 3.2 Gen 2. Тоест имаме евентуален най-много от 20Gbps по отношение на „ тавана ” за множеството USB 3.2 Gen 2 устройства, който е към 10Gbps.

Особено подобаващ е този притежател за огромни, продължителни, „ обемисти ” файлови прехвърляния. Ще го оценят всички, които се занимават, да вземем за пример, с графичен дизайн, фото- и видео-обработка.

Работата е там, че техниката с поддръжка на стандарта USB 3.2 Gen 2×2 не е доста известна към момента. Макар че стандартът съществува от 2017 година, новите модели с такава поддръжка се появяват постепенно. Това значи, че множеството консуматори през днешния ден може и да не са в положение да се възползват от отличните благоприятни условия на SE900G.

От друга страна обаче, с сходни параметри SSD дискът е подготвен за бъдещето, или, както се споделя на британски език, „ futureproof ”. Неотдавнашното показване на чипсета Z590 на Intel планува вградена поддръжка за USB 3.2 Gen 2×2.

Производителите като Asrock, Asus, Gigabyte и MSI към този момент имат пазарни оферти на дънни платки, основани на Z590, някои от които включват USB 3.2 Gen 2×2 портове. А това значи, че занапред можем да чакаме по-широко разпространяване на USB 3.2 Gen 2×2 и надлежно потребление на твърдотелни дискове с този стандарт.

Без подозрение има групи консуматори, които ще намерят съображение да обновят хардуера си, с цел да се възползват от преимуществата на бързия трансфер на данни. Освен феновете на игри това е скъпо и за основателите на графично наличие, които постоянно имат потребност да мятат огромни размери данни доста бързо и гъвкаво.

Може би някои ще намерят за минус това, че RGB осветлението не може да се програмира, нито може да се изключи по време на работа на диска. Но с мекотата си това бижу не е неприятно и надали някой ще се сети за кой знае какъв брой обстановки, когато би предпочел то да не свети.

Доколкото на пазара има и други оферти за външни SSD дискове по стандарта USB 3.2 Gen 2×2, моделът ADATA SE900G се отличава с извънредно конкурентна цена. Тя е даже съпоставима с пазарната стойност на устройствата вид Gen 2, което значи, че несъмнено инвестицията си коства.

ADATA SE900G с потенциал 512GB се предлага в комерсиалната мрежа у нас от сътрудниците на формалния дистрибутор Мост Компютри на цена от към 220 лева с включен Данък добавена стойност и гаранция 36 месеца.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР