Горивни клетки, които използват микроорганизми, които се хранят с урина

...
Горивни клетки, които използват микроорганизми, които се хранят с урина
Коментари Харесай

Превръщането на урината в електричество открива много нови перспективи

Горивни кафези, които употребяват микроорганизми, които се хранят с урина и генерират електричество, звучи фантастично и ненапълно като смешка. Но в действителност това е формираща се биотехнология, която ще взе участие в заместването на горивата от вкаменелости, на които почива промишлеността на планетата до през днешния ден.

Наскоро учените започнаха забележителна стъпка напред, която сподели, че освен може да заредите мобилните си телефони и електрически крушки чрез трансформацията на урина, само че и че можете да убиете патогенни организми в отходните води, до момента в който генерирате електричеството по този новаторски метод. Този “страничен резултат ” прави технологията изключително удачна за потребление в разрастващите се страни от Третия Свят, където проблемите с патогенните микроорганизми в отходните води са към момента доста съществени.

“Микробните горивни Клетки или МГК са система, в която се употребява част от биохимичната сила, която се употребява за растежа на микробите, и която се трансформира непосредствено в електрическа сила, ” изяснява един от основателите на технологията, Йоанис Леропулос.

Източник: Science Alert

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР