Горивата ще поскъпнат след като спре да се използва руски

...
Горивата ще поскъпнат след като спре да се използва руски
Коментари Харесай

Бивш министър на Радев брани руския петрол, плаши с увеличение на горивата

" Горивата ще нарастнат откакто спре да се употребява съветски нефт ". Това сподели пред БТВ някогашният стопански министър Никола Стоянов. Според него е допустимо да се усети някакъв вакуум на пазара, само че това ще е за малко. " Вижте цените при съседите ни и си направете сметката. Колкото са там плюс превоза до България и ще видите, че цените на горивата скочат до 4 лева ", уточни той и описа за срещите си с управлението на " Лукойл " до момента в който е бил част от служебното държавно управление.
" Плановете бяха преди дерогацията, която Европейски Съюз даде на България, за две години това да може да се случи и до края на 2024 година " Лукойл " да може да работи напълно без съветски нефт. Това е ясно и по този начин би трябвало да се случи ", изясни той и разяснява рецензиите на акад. Николай Денков за това, че не е реализиран прогрес за излизането от дерогацията.

" Не зная с какъв подтекст го е споделил, може би в подтекста на това, че за пред последните два месеца горивата са поскъпнали с над 20%. Много е ужасно да се вършат някакви стъпки, без да се прави разбор. Това, което за жалост виждаме през последните три месеца ", сподели още Никола Стоянов. Той уточни също по този начин, че служебното държавно управление е оставило на постоянното доста по-ниски цени на горивата.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР