Горещото време остава и през днешния ден. Жълт код за

...
Горещото време остава и през днешния ден. Жълт код за
Коментари Харесай

Времето: Жълт код за високи температури е в сила за 15 области

Горещото време остава и през днешния ден. Жълт код за високи температури е разгласен за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Стара Загора, Пловдив, Пазарджик, Хасково, Кърджали, Благоевград и Кюстендил. 

Ще доминира слънчево време. Около и след обяд още веднъж ще се развива купесто-дъждовна облачност и тук-там ще има краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевици. На повече места и по-интензивни ще са феномени в Източна България. Има условия за градушки. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и за малко ще се усили до сдържан. Максималните температури ще са сред 33 и 38 градуса. 

Над планините ще доминира слънчево време. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там ще има краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевични стихии. Ще духа сдържан до мощен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде към 28 градуса, а на 2000 метра - към 20 градуса.

Над Черноморието преди обяд ще е най-вече слънчево. Около и след обяд още веднъж ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевици и краткотрайно увеличаване напразно. В обособени региони ще има и по-интензивни феномени. Има условия за градушки. Максималните температури ще са 29-32 градуса. Температурата на морската вода ще е 22-24 градуса. Вълнението на морето ще е 1 бал.

Слънцето в София изгрява в 05:50 часа и залязва в 21:09 часа. Продължителността на деня е 15 часа и 19 минути.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР