Гордостта на Бургас и на кмета Димитър Николов - кардиохирургичната

...
Гордостта на Бургас и на кмета Димитър Николов - кардиохирургичната
Коментари Харесай

Имат ли участие хора на Валери Симеонов в унищожаването на кардиохирургичната болница в Бургас?

Гордостта на Бургас и на кмета Димитър Николов - кардиохирургичната болница евентуално ще бъде закрита. По този метод стотици хиляди пациенти ще останат без профилирана здравна грижа. Болницата бе гордостта на кмета Димитър Николов, защото в нея получиха нов късмет за живот хиляди пациенти от няколко области на страната.

Кардиохирургичната болница реализира активността си в постройката на УМБАЛ- Бургас, където е наела чартърен три етажа.

В края на февруари изтича договорът на болничното заведение с УМБАЛ-Бургас, а извършения нов търг е меко казано лишен от всякаква здрава логичност. Защо ли?

В началото на месец януари УМБАЛ Бургас АД организира два от най – оспорваните търгове за отдаване чартърен на парцела. Единият търг е за сутеренен и първи етаж от постройката за наемен интервал от 20.02.2019 година до 29.05.2019 година, а вторият търг за цялата постройка за наемен интервал от 10 година По време на първия търг наддаването доближава до наемна цена от 204 хиляди лв. на месец за два етажа от западното крило с повърхност 935 кв. м., а по втория търг за цялата постройка (с обща повърхност от 1389 кв.м.) - при годишна наемна цена над 1,78 млн. лв..

Интересно какви са претекстовете на изп. шеф на УМБАЛ- Бургас доктор Миразчийски да организира търговете по този забавен метод и кой ще има за цел да наема пространства за три месеца? Припомняме, че доктор Миразчийски през 2015 година бе повдигнат за претендент кмет на Бургас от партията на Валери Симеонов НФСБ. Д-р Миразчийски стана общински консултант от НФСБ, а в следствие и изпълнителен шеф на УМБАЛ- Бургас.

Именно тук бургазлии съзират дългата ръка на някогашния вицепремиер и неговия народен представител и заместител ръководител на парламентарната комисия по опазване на здравето Георги Колев. Колев е със съществени ползи в областта на опазването на здравето и стана прочут с това, че неведнъж е уличавана ръководената от него болница СБР-Несебър в източване на здравната каса.Според осведомени, абсурдът занапред ще се разрастне, тъй като напълно скоро ще се проявят корпоративните ползи на играчите в тази скица. Дали хората на Симеонов са помощници в унищожаването на една нужна за популацията болница или просто желаят да сложат алчната си ръка и върху нея, посредством сложени лица или просто обслужват корпоративни ползи против съществени тласъци следва да разберем. Едно обаче е ясно, че Бургас е на път да загуби висококвалифициран личен състав, а хилядите пациенти неговите професионални грижи!

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР