Гордея се с това, което Асоциацията на прокурорите в България

...
Гордея се с това, което Асоциацията на прокурорите в България
Коментари Харесай

Гешев: Фактът, че АПБ съществува от 25 години означава, че тя върви по правилния път

Гордея се с това, което Асоциацията на прокурорите в България (АПБ) прави и ще продължава да прави - тя пази и сигурен съм ще продължи да пази достолепието и професионалната чест на българските магистрати, освен на прокурорите. Това съобщи основният прокурор Иван Гешев, който участва на конференция във връзка 25-та годишнина от основаването на Асоциацията.

Главният прокурор акцентира, че Асоциация на прокурорите и Камарата на следователите в България работят по план за създаване на монумент на българските адвокати с главен принос за избавяне на българските евреи. Идеята е монументът да бъде подготвен идната година, когато се навършват 80 година от спасението на българските евреи – случай без казус в международната история.

Фактът, че Асоциацията на прокурорите в България съществува от 25 години значи, че тя върви по верния път, акцентира Иван Гешев. Той изрази убеденост, че организацията продължи да върви по него и в бъдеще, и ще се развива.

" Това е една извънредно значима за правораздаването съсловна организация. Тя пази независимостта на сътрудниците, които през последните години бяха подложени на невиждан политически напън, в това число и личен. През тези няколко години организацията сподели емпатия към проблемите на българските жители. Това е видно от самодейностите, които предприе. Дарителски акции, създаване на разнообразни монументи, за подаяние на кръв и кръвна плазма. Пожелавам им интензивно да не престават да пазят ползите на всички магистрати и на правосъдната власт в полза на правораздаването, в полза на правовата страна и върховенството на закона ", сподели още Иван Гешев.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР