Гората.бг ще дари 15 000 плодни и декоративни дървета на

...
Гората.бг ще дари 15 000 плодни и декоративни дървета на
Коментари Харесай

Подаряват 15000 дръвчета за по-красив и зелен Пловдив! Желаещите са много

Гората.бг ще подари 15 000 плодни и декоративни дървета на хората от Пловдив и района, като ги раздава непосредствено на всеки искащ.

Ще подаряват предпочитано плодни - череши, сливи, дюли, ябълки, арония, както и явори, борове, дъбове, липи, смърч, бор и др. 

Така дружно ще се доближим до задачата ни от 3 милиона дървета в България до 2025 година (вече сме засадили 1.5 милиона) и ще създадем Пловдив и региона по-зелени, красиви и чисти.

Ще помогнем и на пчелите с медоносни дървета, на хората и животните с плодни. На земята с всички!

От 11:00 ч. Ви чакаме в Район Тракия, парк " Елит ", бул. " Освобождение " 43, ДО " Лидл " -Тракия.

Повечето фиданки са 40-120 см., оптимални за прихващане и лесни за засаждане, като има и такива до 2 метра,  аронията и дюлята са качествени сортове, другите плодни дървета НЕ са облагородени (подложни са). Размерите варират.

Ще получите указания за предпазване, засаждане и грижа. 

Да, ще може да получите и повече от едно дръвче. Да, може и 10-20-30, стига да ги засадите законно и да се грижите за тях.

Ако си носите употребявани, само че здрави найлонови пликове/малки чували, в допълнение ще помогнете на природата.

С присъединяване в акцията Вие сте се съгласили, че:

1. Ще извършите засаждането на фиданките законно и на подобаващи за дървесния тип места, съобразявайки се с наредбите на Закона за биологичното многообразие, Закона за предпазените територии, Закона за горите и всяко използвано законодателство, включително и общински наредби за градска среда.

2. Ще положите оптималната грижа, за оцеляването на колкото се може повече дръвчета.

3. По никакъв метод няма да продавате предоставените дръвчета.

4. Предоставените дръвчета не са планувани за финансиране в утвърдени планове, подпомагани от фондове на Европейския съюз, както и по стратегии.

5. При опция ще ни изпратите фотоси от засаждането/развитието на дръвечета, като ги качите непосредствено в нашата група: Гората.бг - група.

6. В случай, че приемате дръвчета за други хора–се задължавате да ги информирате за волята на донора и ще носите отговорност за техните дейности или бездействия като за свои.

7. Ще ни информирате навреме за всичко значимо, което би могло да докара до нарушение на закона, положителните практики или ще нанесе щета на биоразнообразието, природата или хората.

8. Ваши фотоси и снимки/видеа с Вас от събитието по разпределяне и следващо засаждане, могат да бъдат споделяни в обществените мрежи.

Бъдете здрави, положителни, щастливи и засаждайте повече дървета!

ВАЖНО: Молим, да спазвате основаната от нас организация, която ще приложи противоепидемичните ограничения - няма да има събирания на повече от 20 души, ще има еднопосочно придвижване, ще има обезпечени дезинфектанти, маски и други

Ако имате каквито и да е признаци, апелирам, не идвайте, ще имаме и други събития.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР