Горан Брегович гостува в БНТ. Ден преди концерта в Пловдив

...
Горан Брегович гостува в БНТ. Ден преди концерта в Пловдив
Коментари Харесай

Горан Брегович пред БНТ: За музиката, празниците и бъдещето на идеалния свят

Горан Брегович гостува в Българска национална телевизия. Ден преди концерта в Пловдив музикантът даде особено изявление за Обществената телевизия. Освен за последния си музикален план, в него той споделя за празниците, подаръците и вярата. Зрителите ще могат да го видят на 28 декември в Сутрешния блок.

Ето и част от диалога с Айше Сали.

Горан Брегович мъчно си показва празник у дома. Защото не пропуща опция да бъде на сцената. Винаги съпоставя музиката с едно и също нещо - солта в храната. Без нея яденето не е вкусно.
Горан Брегович: Хората се пробват да мислят за музиката като за нужда. Но не е по този начин - не е като въздуха, водата, храната. В същото време обаче не можем да си представим света без нея.
Както се случва постоянно в живота и при него се намесва иронията. Може би с цел да промени ориста на музиканта. Идва с новогодишен подарък - китара от майка му, която заменя цигулката. А в този момент празничните изненади са по-скоро закачливи.
Горан Брегович: Моите деца обичат да се майтапят. Тъй като постоянно ме виждате облечен в бяло, те ми подаряват смешни обувки - в синьо или с рози такива неща.
Горан Брегович гледа на живота с празничен оптимизъм. Според приключилия философия музикант, вярата е в следите, които всеки един от нас оставя.
Горан Брегович: Погледнете света преди 50 години! Днес е доста по-добре. Век по-преди това - още по-добре. Несравнимо е, когато погледнем обратно. Светът става все по-добър. За страдание нашият живот е доста къс, с цел да забележим по какъв начин би изглеждал идеалният свят.
Утре вечер той още веднъж ще излезе на българска сцена. С последния си план " Три писма от Сараево ". За да ни подсети за човешкиte полезности и че би трябвало да живеем в съгласие.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР