Google Окръжна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт спрямо С.С., на 42 г.

...
Google
Окръжна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт спрямо С.С., на 42 г.
Коментари Харесай

Граждани задържаха брутален обирджия в Пловдив

 Google Окръжна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт по отношение на С.С., на 42 година Той е предаден на съд за това, че на 29.06.2021 година, в Пловдив, при изискванията на рисков рецидив, и сумата от 1655 лв., от владението на  87-годишна жена, с желание незаконно да ги присвои, като е използвал за това мощ и действието е съпроводено с причиняването на междинна телесна щета – строшаване на бедрена кост, довело до трайно затрудняване на придвижването на крайници.

Престъплението е квалифицирано по член 199 алинея 1 вр. член 198 алинея 1 вр. член 129 ал.2  вр. член 29 от Наказателния кодекс. 

На 29 юни 2021 година, към 20,10 часа,  87-годишната жена се движела по ул. " Авксентий Велешки “ в Пловдив. Тя носела на рамото си дамска чанта, в която имало 1655 лв.. С.С. нападнал дамата в тил, като я блъснал. Тя паднала на тротоара, след което той издърпал дамската чанта и избягал. Водач на автомобил видял бутането на дамата и отнемането на чантата й. Той спрял колата и подгонил С.С., като към него се включили още двама минувачи. Тримата мъже задържали С.С. и го охранявали до идването на полицейски екипи. Отнетата чанта с парите била върната на потърпевшата.

По делото е била назначена съдебномедицинска експертиза, която е открила, че при рухването дамата е получила строшаване на бедрена кост.

Спрямо С.С. е взета мярка за неотклонение " задържане под стража “. За закононарушението, в което е упрекнат, законът планува наказване отнемане от независимост за период от 5 до 15 години. Предстои Окръжен съд-Пловдив да насрочи съвещание по делото.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР