Google публикуваха отчет за борбата им с недоброжелателните издатели в

...
Google публикуваха отчет за борбата им с недоброжелателните издатели в
Коментари Харесай

Google предотвратили публикуването на над един милион зловредни приложения в Play Store

Гугъл разгласиха доклад за битката им с недоброжелателните издатели в магазина за приложения Play Store, от който излиза наяве, че за предходната година са блокирани 173 000 такива акаунта.

Бидейки най-популярната операционна система в света през днешния ден, то е разбираемо за какво и офанзивите към екосистемата на Android се усилват непрекъснато. Специалистите от компанията не престават да се борят с киберпрестъпниците и измамниците, които желаят да разгласяват в Play злотворен програмен продукт. Освен непрекъснатото наблюдаване и унищожаване на приложения и сметки от платформата, Гугъл стягат също по този начин ограниченията по засвидетелствуване на самоличността на разработчиците, което прави все по-трудни анонимните офанзиви. Само за 2022 Гугъл са попречили 1.43 милиона зловредни приложения да бъдат оповестени в Play Store, с което са предотвратили измами на стойност два милиарда $.

„ Ние продължихме да си партнираме с доставчиците на комплекти за софтуерна разработка, с цел да ограничим достъпа до чувствителни данни и противозаконното им шерване “, показват от защитния екип, отговарящ за сигурността на Android. Компанията работи интензивно с издателите на наличие, като са помогнали за отстраняването на 500 000 проблеми в сигурността на техните приложения. Това е оказало позитивен резултат за близо 300 000 приложения с към 250 милиарда съоръжения. Гугъл работят с сътрудници и водещи организации в света в региона на сигурността. През предходната година са били въведени и специфични етикети, съпътстващи мобилни приложения, които са били подложени на самостоятелни инспекции по сигурността с потреблението на верификационния стандарт за сигурност на мобилните приложения на OWASP. Разширено е и съдействието в App Defence Alliance, в който към този момент вземат участие McAfee, Trend Micro, ESET, Lookout и Zimperium.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР