Google публикува за кратко на страницата на приложението Google Messages“

...
Google публикува за кратко на страницата на приложението Google Messages“
Коментари Харесай

iPhone ще получи поддръжка на RCS протокола за изпращане на текстови съобщения тази есен

Гугъл разгласява за малко на страницата на приложението „ Гугъл Messages “ информация, че Apple ще обезпечи поддръжка на протокола RCS (Rich Communication Services) на iPhone още тази есен, оповестява изданието 9to5Google. Това евентуално ще бъде осъществено с стартирането на iOS 18.

На страницата в детайли са разказани преимуществата на стандарта RCS. В един от разделите има записка „ Coming soon to iOS “ (Идва скоро за iOS) и заглавие „ Better messaging for everyone “ (По-добри известия за всички).

„ Apple разгласи, че ще вкара RCS през есента на 2024 година. Когато това се случи, това ще значи по-добри известия за всички. “

Гласеше описанието. Този раздел в този момент не се демонстрира, само че текстът му е непокътнат в изходния код на страницата.

Гугъл от дълго време се пробва да насърчи Apple да вкара поддръжка на RCS в iPhone, с цел да постави завършек на борбата сред „ зелените и сините балончета. iMessage демонстрира известията в друг цвят, изпратени от разнообразни устройства. Въвеждането на RСS няма да реши този проблем, само че потребителите на Android ще могат да изпращат мултимедийни файлове с висока разграничителна дарба на притежателите на iPhone по общоприет метод. През ноември предходната година Apple разгласи, че ще добави поддръжка за RCS, макар че не даде съответни периоди.

Гугъл интензивно създава благоприятни условия за RCS. Миналата година компанията заяви, че 1 милиард души употребяват стандарта всеки месец, и добави нови функционалности в приложението Гугъл Messages като потребителски профили, Photomoji („ фотоемоджита„ ), висококачествени гласови известия и други.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР