Google публикува днес своя традиционен годишен списък с най-търсените думи,

...
Google публикува днес своя традиционен годишен списък с най-търсените думи,
Коментари Харесай

Земетресение и Избори са най-търсените в Google думи през отиващата си година

Гугъл разгласява през днешния ден своя обичаен годишен лист с най-търсените думи, който дава неповторим взор върху най-значимите трендове в България през миналата година.

Голям брой трусове бяха регистрирани тази година както по света, по този начин и в района, заради което този термин е отпред нa най-търсените термини от България. „ Избори 2023 “ е идващият термин в листата, а имената на политическите персони Ваня Григорова и Мария Габриел също намират място в челната десетка. Актуалните световни събития, като войната в Израел и Палестина привлякоха огромно внимание у нас, тъй че и двата термина са измежду най-търсените през 2023 година Сочената за най-щастливо животно в света, австралийската куока, е привлякла интереса на българите, което я подрежда на почетното девето място в класацията.  

Политически лица доминират при най-търсените български персони през годината, като класацията се оглавява от претендентът за кмет на столицата Ваня Григорова. Място в челната десетка намират и шампионката по шах Нургюл Салимова, певицата Керана, Васил Божков и Иван Гешев.

Отличената с влиятелната интернационална премия “Букър ” книга „ Времеубежище “ на Георги Господинов води класацията измежду книгите, изпреварвайки биографичните книги на Матю Пери, принц Хари и Лили Иванова.

Сред филмовите заглавия паралелно до нашумелите „ Опенхаймер ” и „ Барби ” се подрежда българската лента „ Чалга “. А най-търсеният концерт е бил този на групата Imagine Dragons, които посетиха България за първи път през 2023 година. Очакваният концерт на Ед Шийрън заема второ място, като челната тройка се добавя от концерта на Графа. Разнообразните стилови желания на българите проличават в класацията, в която място намират концертите на Николина Чакърдъкова, Софи Маринова, група “Молец ” и пианиста Евгени Генчев. 

Сред спортните събития обичайно доминират футболните срещи на огромните ни тимове, като тази година интерес са провокирали и Световното състезание по футбол за дами, както и благотворителният „ Мач на вярата “, проведен от някогашния капитан на националния ни тим Стилиян Петров.  

Гореща тематика тази година, когато се преглеждат термини, свързани с технологии, игри и мобилни устройства, е изкуственият разсъдък, за който мненията към момента са разграничени. В тази категория най-търсеният термин е ChatGPT, а платформата „ Дигитална раница “ на Министерство на образованието, както и системата за ранно уведомяване BG-ALERT също са в топ 10 на търсенията. 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР