Google представи разширена гама от хардуерни продукти на последната си

...
Google представи разширена гама от хардуерни продукти на последната си
Коментари Харесай

Google пуска на пазара нови смартфони, смарт часовник и таблет

Гугъл показа разширена гама от хардуерни артикули на последната си софтуерна конференция за разработчици I/O, която се организира онлайн за първи път от три години насам.

Това е следващият знак, че компанията се стреми да излезе отвън границите на главния си рекламен бизнес и да се конкурира с колосите в потребителската електроника, като Apple, написа CNN.

Гугъл разгласи три нови смарт телефона, първия си независим смарт часовник, както и проекти за стартиране на нов таблет през идната година.

Компанията показа и актуализации на няколко от най-популярните си принадлежности, в това число Maps, Гугъл Translate и главната си интернет търсачка.

Във фокуса на вниманието беше оповестяването на новите флагмани Pixel 7 и Pixel 7 Pro. Въпреки че компанията не показа доста детайлности за тях, се чака двата да се появят на пазара тази есен.

Гугъл също по този начин разгласи и смарт телефона Pixel 6a, който ще е по-достъпна версия на излезлия по-рано тази година Pixel 6. Pixel 6a се зарежда от процесора Tensor на Гугъл и ще се предлага в три цвята – зелен, бял и черен.

В момента на пазара няма дефицит на смарт часовници с Android, само че Гугъл възнамерява за първи път да навлезе в този сегмент със личен артикул.

Компанията показа Pixel Watch, който ще употребява операционната система WearOS на Гугъл и ще бъде съчетаем с услуги, като Гугъл Assistant, Гугъл Maps и Гугъл Wallet.

Интеграцията с Fitbit, която Гугъл закупи през 2019 година, ще добави няколко функционалности за фитнес и следене на интензивността.

Pixel Watch ще бъде разполагаем през есента, дружно с гамата Pixel 7. Гугъл разгласи и проектите за новия таблет Pixel, който, съгласно компанията, ще бъде пуснат през 2023 година

Освен хардуера, компанията разгласи и редица нови софтуерни актуализации. Потребителите на Гугъл Maps скоро ще могат да получат действителни изображения на избрани градове посредством 3D аспект на известни забележителности, заведения за хранене и бизнеси.

Maps към този момент предлага варианти за сателитен аспект и на улицата, само че Гугъл споделя, че новата му функционалност за потапящ аспект комбинира тези две функционалности, с цел да основат "богат, цифров модел “, който кара потребителите да се усещат като че ли са на земята.

Плъзгаща се канара ще разреши на потребителите да видят по какъв начин наподобява регионът в разнообразни часове на деня, какъв брой е претрупан и локалните условия на трафика. Потапящият аспект (Immersive view) ще бъде разполагаем в Лос Анджелис, Лондон, Ню Йорк, Сан Франциско и Токио по-късно тази година на всички мобилни устройства, употребяващи операционната система Android на Гугъл.

Компанията съобщи, че възнамерява в бъдеще да добави и още градове, до момента в който развива функционалността.

Гугъл прибавя и 24 езика към своя инструмент за превод Гугъл Translate. Те включват кечуа, който се приказва в Андите и най-много в Перу; лингала - език, който се приказва в Демократична република Конго; асамски, който се приказва в Североизточна Индия; и тигриня, която се приказва в Етиопия и Еритрея.

Допълнителните езици довеждат общия брой, който инструментът може да преведе, до 133 и ще бъдат налични за всички консуматори на Гугъл Translate през идващите дни.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР