Google потвърди, че личните имейли, изпратени и получени от потребители

...
Google потвърди, че личните имейли, изпратени и получени от потребители
Коментари Харесай

Съобщенията в Gmail се четат от хора, а не от машини

Google удостовери, че персоналните имейли, изпратени и получени от консуматори на Gmail, от време на време могат да бъдат прочетени от разработчици на приложения, а освен от машини. Пред Wall Street Journal компания дефинира практиката като "обща " и "мръсна загадка ".

Гугъл твърди, че това не е в несъгласие с нейната политика. От своят страна, специалист по сигурността съобщи, че е "изненадващо ", че Гугъл я позволява. Gmail е най-популярната е-поща в света с 1,4 милиарда консуматори.

Когато свързват профила си с външна услуга, от хората се изисква да дават избрани позволения, които постоянно включват опцията за "четене, изпращане, заличаване и ръководство на имейла ".

Според Wall Street Journal това позволение от време на време разрешава на чиновниците да четат известията. Докато те нормално се обработват от компютърни логаритми, вестникът беседва с няколко компании, където чиновниците са прочели "хиляди " имейли. Разработчикът на програмен продукт Edison Software, съобщи че е прегледал имейлите на стотици консуматори, с цел да построи нова софтуерна функционалност.

eDataSource Inc разгласи, че инженерите също употребяват такава процедура, с цел да подобрят своите логаритми.

Компаниите показват, че не са поискали от потребителите особено позволение да четат известията в Gmail, защото практиката е включена в потребителските им съглашения.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР