Google почете Жорж Мелиес. Мари-Жорж-Жан Мелиес е френски кинотворец, който

...
Google почете Жорж Мелиес. Мари-Жорж-Жан Мелиес е френски кинотворец, който
Коментари Харесай

Google почете Жорж Мелиес

Гугъл уважи Жорж Мелиес.

Мари-Жорж-Жан Мелиес е френски кинотворец, който става прочут с развиването на доста механически и разказвателни детайли на филмовото изкуство в ранния стадий на киното. Открива многократната експозиция, ускорената и забавената киноснимка и покадровото оцветяване на кино лентата. Заради уменията си да трансформира действителността във филмите си, от време на време го назовават киномагьосник (на британски Cinemamagician).

Той се ражда на 8 декември 1861 година в Париж в фамилията на заможния индустриалец Луи Мелиес. Като правоприемник на верига обувни заводи той получава чудесно обучение и опция да пътува.

В неговия "Пътешествие до Луната " за пръв път са употребявани специфични резултати. Във кино лентата е включена популярната сцена, в която галактически транспортен съд се удря в окото на Луната.

"Пътешествие до Луната " от 1902-ра, както и "Пътешествие през невъзможното " от 1904-та са филми за странни пътешествия, напомнящи стила на Жул Верн. Те са считани за едни от най-важните ранни фантастични филми.

"Пътешествие до Луната " е включен в Списъка на международното културно завещание на ЮНЕСКО.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР