Google Pixel 5 е тук и за първи път е

...
Google Pixel 5 е тук и за първи път е
Коментари Харесай

Google Pixel 5 - изненадващо евтин и балансиран смартфон

Google Pixel 5 е тук и за първи път е напълно самичък - няма XL модел или даже варианти за по-голям размер на предпазване на данни.

Телефонът ни изненадва в доста връзки, като главният акцент на модела пада върху салдото на цена-качество.

Това е лишило Pixel 5 от някои екстри, типични за актуалната година, само че пък прави телефона наличен за още повече почитатели на Android.
 Снимка 498598

Той разполага с 6-инчов OLED екран с периодичност на освежаване от 90Hz и резолюция от 1080р - нищо " уау ", само че и нищо, което да ни смути.

Корпусът е алуминиев, а на гърба му виждаме датчик за пръстов отпечатък, който още веднъж ни демонстрира, че Гугъл избира да заложи на тестваните и работещи системи, в сравнение с по-новите и лъскави, само че в същото време несигурни такива.

По отношение на камерите Pixel 5 разполага с два датчика, които на пръв взор не са най-хубавото на пазара, само че пък са комбинирани с водещия програмен продукт на компанията за фотоси при ниска светлина.
 Снимка 498599

Главната 12-мегапикселова леща и широкоъгълният датчик с 16 мегапиксела са изцяло способни да задоволят упованията на потребителите през 2020 година и в същото време спомагат за по-ниската цена на устройството.

В това направление оказва помощ и отсъствието на Snapdragon 865, характерен за флагманите тази година, който в Pixel 5 е заместен от Snapdragon 765G.

Към него имаме и 8GB RAM, което е премного за всекидневно прилагане, като единственото ни терзание е по отношение на лимитираното място за предпазване - то е закрепено на 128GB, а това може да се окаже малко някои.
 Снимка 498600

Pixel 5 обаче не е предопределен за тези " някои ", а за всички останали, които не желаят да дават баснословни суми за нов телефон, само че желаят да имат съвременно и мощно устройство.
 IDC, цените на смарт телефоните и за какво те ща са по-евтини отсега нататък
Свърши ли ерата на скъпите смарт телефони

Позитивните резултати на пандемията

Така Гугъл съумява да реализира порядъчен баланс сред качество и цена при Pixel 5, и да пусне модела в продажба още на 15 октомври на цена от 699 $.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР