Google отменя от днес забраната за политически реклами. Мярката беше

...
Google отменя от днес забраната за политически реклами. Мярката беше
Коментари Харесай

Google сваля забраната за политически реклами

Google анулира от през днешния ден възбраната за политически реклами. Мярката беше наложена след щурма на Капитолия в Съединени американски щати на 6 януари.

„ От сряда ще премахнем нашата политика за чувствителни събития, с цел да позволим на рекламодателите още веднъж да пускат политически реклами. Ще продължим да прилагаме прецизно нашите политики за реклами, които строго не разрешават очевидно погрешна информация, която може доста да подкопае доверието в изборите или демократичния развой “, съобщи представител на софтуерния колос в имейл до Fox Business.

Ограниченията бяха въведени на 13 януари, седмица след нахлуването на поддръжници на Доналд Тръмп в постройката на Конгреса. Това попречи на рекламодателите да пускат политически реклами, отнасящи се до претенденти, избори и резултатите от тях, встъпването в служба на президента Джо Байдън, процеса по импийчмънт, насилието в Капитолия или бъдещи планувани митинги.

По сходен метод Гугъл замрази политическите реклами и преди изборите през ноември 2020 година в опит да ограничи дезинформацията. Според портала за реклами на Гугъл спонсорираните постове за политически акции и тематики, в това число в YouTube и търсачката на Гугъл, са генерирали 750 млн. $ от пролетта на 2018 година насам.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР