Google официално анонсира 72-кубитовият универсален квантов компютър Bristlecone с невисока

...
Google официално анонсира 72-кубитовият универсален квантов компютър Bristlecone с невисока
Коментари Харесай

Google анонсира 72-кубитовия квантов компютър Bristlecone с ниска погрешност

Google публично анонсира 72-кубитовият повсеместен квантов компютър Bristlecone с невисока периодичност на грешките. Погрешността е в границите на 1%, каквато е и при първия квантов компютър на интернет колоса.
Корпорацията акцентира, че при задоволително ниска периодичност на грешките квантовият компютър може да изпревари обичайния суперкомпютър в редица научни задания. Гугъл смята, че създаването на новия Bristlecone е следващата стъпка в достигането на тази цел.



Според интернет колоса, квантовите компютри ще станат универсални и потребни в решаването на действителни задания при реализиране на равнище на погрешността в границите на 0,1-1%. Това е оптималната погрешност при взаимната работа на хиляди и даже милиони кубити. За основаването на сходен квантов компютър вероятно ще са нужни още едно или две десетилетия.

Но това е визията за идеалния квантова компютър, а действителната изгода от тези нови технологии може да бъде реализирана доста по-рано. Дори и „обикновеният“ квантов компютър, формиран от няколко хиляди кубита е в положение да направи актуалната криптография напълно безполезна. Навярно ще би трябвало да се измисля нова. Гугъл има намерение да употребява Bristlecone като базов тестов стенд за проучване на мащабируемостта, честотата на грешките, оптимизацията и машинното образование.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР