Google обяви традиционните си резултати за разпространението на различните версии

...
Google обяви традиционните си резултати за разпространението на различните версии
Коментари Харесай

Oreo вече подслажда 5 процента от Android устройствата

Гугъл разгласи обичайните си резултати за разпространяването на другите версии на Android за поддържани устройства. От тях проличава, че настоящата Oreo към този момент е на 4.6 % от съвместимите смарт телефони и таблети, до момента в който предшественикът ѝ Nougat се намира на 30.8 %.

Marshmallow заема 26 %, а с 23 % Lollipop приключва трите най-популярни версии.

От по-старите разновидности KitKat продължава да държи 10.5 %, до момента в който дяловете на Jelly Bean, ICS и Gingerbread са надлежно 4.5, 0.4 и 0.3 %.



Проучването включва и забавни данни за размерите на екраните на Android устройствата. Без да се ангажира с съответни числа, Гугъл дефинира четири разновидността: дребен, естествен, огромен и доста огромен. Справката демонстрира, че с голямо болшинство доминират „нормалните“ размери, следвани от „големите“. Устройствата с „малък“ екран са… ами, малко, което свидетелства за трайното прекосяване към разбирането, че диагонал към 5.5 инча към този момент е стандарт – нещо, което преди години се считаше за така наречен фаблет и самото битие на такива модели се поставяше под въпрос.

Проучването е извършено за 7-дневен интервал, приключил на 16 април на база на визити в Play Store.

При предната сходна анкета през февруари, Гугъл регистрира 1.1 % за Oreo и 28.5 за Nougat, до момента в който делът на Marshmallow бе 28.1 %.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР