Google обяви пускането на две нови функции за рекламодателите, свързани

...
Google обяви пускането на две нови функции за рекламодателите, свързани
Коментари Харесай

Google пусна ИИ, който ще позволи оптимално разположение на рекламата върху неговите платформи

Гугъл разгласи стартирането на две нови функционалности за рекламодателите, свързани с ИИ-автоматизацията. Става дума за оптималното разполагане на информацията от марките на другите платформи, благосъстоятелност на софтуерния колос.

Напоследък изкуственият разсъдък господства в осведомителното пространство, обвързвано с технологиите, и доста ИТ-компании, в това число и Гугъл, са създали чатботове, които могат да споделят свястно с потребителите. Освен това AI ще се употребява за обслужване на рекламодателите, които имат главен принос към приходите на компанията. Това беше оповестено още напролет.

Новите принадлежности на Гугъл за рекламодателите употребяват технология за осъществяване на профилирани задания в рекламните акции. Една от функционалностите се назовава Demand Gen – ИИ ще се употребява за слагане на фото и видео материали на рекламодателя в няколко уеб страницата на компанията, в това число Gmail, YouTube и Shorts – тъкмо където този или оня вид материал ще наподобява най-добре.

Благодарение на изкуствения разсъдък, рекламодателите към този момент не би трябвало да мислят къде да разположат наличието си, с цел да основат най-хубаво усещане и оптимално влияние.

Втората нова функционалност ще бъде потреблението на AI за намиране на уебсайт с най-вече импресии на видеореклами. Предварителното тестване на Video View сподели, че инструментът ви разрешава да увеличите броя на гледанията на рекламни видеоклипове с 40%.

Очаква се потреблението на AI да разреши на рекламодателите да не обръщат доста внимание на дребните неща като дизайн на наличието и да се концентрират върху маркетинговата си тактика.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР