Google обяви, че пуска две нови функции за рекламодатели, базирани

...
Google обяви, че пуска две нови функции за рекламодатели, базирани
Коментари Харесай

Google пуска задвижвани от изкуствен интелект функции за рекламодатели

Google разгласи, че пуска две нови функционалности за рекламодатели, основани на изкуствен интелект, които автоматизирано ще намират най-хубавите рекламни разположения за марките в услугите на софтуерната компания.

AI господства в софтуерната промишленост през последните месеци, защото Гугъл и други компании създадоха нови чатботове, които могат да дават отговор на консуматори в отворени диалози. AI от ден на ден се употребява и за обслужване на рекламодатели, които способстват за приходите на фирмите.

Въпреки че Гугъл към този момент вкара принадлежности за изкуствен интелект за рекламодатели, в този момент употребява технологията, с цел да помогне на марките да реализират по-конкретни цели за своите акции.

Една от новите функционалности, наречена Demand Gen, ще употребява AI за слагане на фото и видео реклами в няколко продукта, като Gmail, емисията на YouTube и Shorts.

Изкуственият разсъдък ще отстрани нуждата рекламодателите да мислят къде би трябвало да слагат рекламите си, а технологията ще се концентрира върху намирането на разположения, които са „ блестящи, образни и потапящи “, сподели Видхя Шринивасан, вицепрезидент на Гугъл и общоприет управител на рекламата.

Втората нова функционалност ще употребява AI за намиране на най-хубавите рекламни разположения за максимизиране на проявленията на видеореклами на марка, сподели Гугъл.

Ранното тестване демонстрира, че марките са получили приблизително 40% повече гледания на видеоклипове с новия инструмент, сподели Сринивасан.

Използвайки AI за унищожаване на част от „ досадната работа “ за рекламодателите, марките ще могат да се съсредоточат повече върху своята маркетингова тактика и описване на истории, добави тя.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР