Google инвестира 550 млн. долара в китайската фирма за електронна

...
Google инвестира 550 млн. долара в китайската фирма за електронна
Коментари Харесай

Google се опитва да пробие на пазара в Китай чрез игра в WeChat

Google влага 550 млн. $ в китайската компания за електронна търговия JD предишния месец

Гугъл пусна игра, употребяваща изкуствен интелект, в китайската платформа WeChat. Това е най-голямата обществена медийна платформа във втората по величина стопанска система в света, благосъстоятелност на софтуерния колос Tencent, оповестява CNN Money. Caihua Xiaoge или Guess My Sketch е първата минипрограма на Гугъл в WeChat. Минипрограмите са приложения, които се конфигурират от WeChat , без да изискват съществуване на Гугъл Play или App Store Още по тематиката
Европейската комисия санкции Гугъл с 4.3 милиарда евро (обновена)

Брюксел разгласи американския колос за монополист поради операционната система Android
18 юли 2018
Протест на чиновниците на Amazon може да попречи на Prime Day

Работниците на компанията в Германия, Испания и Полша стачкуват против неприятните условия на труд
17 юли 2018
Собственикът на Гугъл прави компании за дронове и балони за интернет

Чрез новите компании притежателят на Гугъл цели да открие нови пазари
15 юли 2018
Съединени американски щати още веднъж пробват да блокират придобиването на Time Warner от AT&T

Министерството на правораздаването апелира правосъдното решение от юни, което позволява договорката
15 юли 2018

AI играта

В Caihua Xiaoge играчите имат лимитирано време да нарисуват някакъв предмет от техния смарт телефон или таблет. Целта е AI технологията, която употребява Гугъл, да разпознае рисунката, преди времето да изтече. Предметите варират от по-прости предмети до по-сложни, да вземем за пример слонове.

Целта на играта е да даде на хората " опцията да почувстват какъв брой естествено може да е взаимоотношението с AI технология ", споделя продуктовият управител на Гугъл - Крис Там. Магазинът за приложения на Гугъл - Гугъл Play, е публично неразрешен в Китай, както и услуги като Gmail, YouTube, Maps.

Няколкото приложения, които са позволени, като Гугъл Translate и мениджърcа на файлове Files Go са налични само в магазини за приложения на трети страни, ръководени от китайските производители на смарт телефони като Huawei и Xiaomi.

Без възражения от Пекин

Не се чака новата игра да бъде цензурирана в страна, откакто към този момент попада в WeChat, която пък блокира сензитивно наличие. Другата причина е, че съответствува с задачата на Китай за основаването на 150 милиардна промишленост за изкуствен интелект. Гугъл към този момент разгласи, че ще основе център за изкуствен интелект в Пекин, който ще е първият в Азия.

Компанията се отдръпна от Китай през 2010 година, само че стотиците милиони консуматори, употребяващи смарт телефони и интернет, вършат пазара прекомерно огромен, с цел да бъде пренебрегнат. Гугъл влага 550 млн. $ в китайската компания за електронна търговия JD предишния месец. Тя също по този начин пусна в Китай приложението си за ръководство на файлове през май, а Гугъл Translate е разполагаем в страната от предходната година.

Все по-строгите разпореждания за цензура и възходящите инспекции в Китай на непознатите софтуерни компании обаче ще затруднят по-нататъшното разширение на бизнеса.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР