Google и изследователската лаборатория на търсачката (DeepMind) пускат виртуален д-р

...
Google и изследователската лаборатория на търсачката (DeepMind) пускат виртуален д-р
Коментари Харесай

Д-р Хаус на Google: В 50% от случаите е по-добър от лекарите

Гугъл и изследователската лаборатория на търсачката (DeepMind) пускат виртуален доктор Хаус (Med-Gemini), който надминава упованията на основателите си. За това споделя американското издание New Atlas.

Макар че сходни модели към този момент всеобщо навлизат в медицината , този досега е покрил 10 от заложените му 14 златни стандарта.

Виртуалният доктор Хаус има „ в действителност по-точни, надеждни и нюансирани резултати за комплицирани клинични разсъждения от своите съперници, в това число GPT-4 “, оповестяват от Гугъл.

 Ученици от Добрич сътвориха хранилка за животни с изкуствен интелект Тази сутрин 3 мин. Ученици от Добрич сътвориха хранилка за животни с изкуствен интелект  „ Това е най-хубавият ми късмет да се преборя “: Тестват нова ваксина против рак на кожата Светът 5 мин. „ Това е най-хубавият ми късмет да се преборя “: Тестват нова ваксина против рак на кожата  Ето какво „ халюцинират “ чатботовете, когато ги питаш за евроизборите? Светът 5 мин. Ето какво „ халюцинират “ чатботовете, когато ги питаш за евроизборите?  Изкуственият разсъдък навлиза и в събирането на просрочени задължения Светът 4 мин. Изкуственият разсъдък навлиза и в събирането на просрочени задължения  Скоростта на походката издава инфаркт, рак и даже деменция Любопитно 4 мин. Скоростта на походката издава инфаркт, рак и даже деменция  Ученици от Добрич сътвориха хранилка за животни с изкуствен интелект Тази сутрин 3 мин. Ученици от Добрич сътвориха хранилка за животни с изкуствен интелект  „ Това е най-хубавият ми късмет да се преборя “: Тестват нова ваксина против рак на кожата Светът 5 мин. „ Това е най-хубавият ми късмет да се преборя “: Тестват нова ваксина против рак на кожата  Ето какво „ халюцинират “ чатботовете, когато ги питаш за евроизборите? Светът 5 мин. Ето какво „ халюцинират “ чатботовете, когато ги питаш за евроизборите?  Изкуственият разсъдък навлиза и в събирането на просрочени задължения Светът 4 мин. Изкуственият разсъдък навлиза и в събирането на просрочени задължения  Скоростта на походката издава инфаркт, рак и даже деменция Любопитно 4 мин. Скоростта на походката издава инфаркт, рак и даже деменция

Според представители на компанията техният модел е постигнал 91,1% акуратност на MedQA – един от най-популярните проби в тази сфера.

Нещо повече – виртуалният доктор Хаус е надминал лекарите при обобщаване на медицински текстове, а клиницистите правят оценка отговорите му като „ положителни “ или „ по-добри “ от тези на специалисти в 50% от случаите.

Освен това системата е подготвена да се оправя и със задания от вида „ търсене на игла в купа сено “, ровейки и извличайки информация от здравните досиета и другите медицински бази с данни.

Но това не е всичко. Виртуалният доктор Хаус се показва добре и в разчитането на редица медицински индикатори , снимки и рентгенови изображения, настояват още откривателите.

Екипът на Гугъл демонстрираха успеваемостта на създаването си с няколко образеца. В един от тях пациент изпрати изображение на кожна лезия и помоли виртуалния доктор Хаус да помогне за диагностицирането на здравословния проблем.

Изкуственият разсъдък задава на пациента поредност от въпроси, след което показва кое е болестта, предлагайки и няколко разновидността за лекуване.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР