Google е най-голямата търсачка в света и, едновременно с това,

...
Google е най-голямата търсачка в света и, едновременно с това,
Коментари Харесай

От Google са премахнали 3.2 милиарда лоши реклами през 2017 г.

Google е най-голямата търсачка в света и, по едно и също време с това, най-използваният канал за цифров маркетинг. Затова от компанията би трябвало постоянно да дават отговори, когато стане въпрос за за подвеждаща или погрешна информация, популяризирана както през всевъзможните реклами, по този начин и посредством наличието, което ги остойностява. Съвсем неотдавна компанията се нае да пресече тази наклонност, ограничавайки феномени като инфектирани със злотворен програмен продукт уеб сайтове, разнообразни схеми за трупане на бързи дивиденти, обидно наличие и подправени вести. Днес от интернет колоса разгласиха отчет, в който регистрират своя напредък в тази посока.



Като цяло наподобява, че Гугъл открива повече нездравословно наличие от когато и да било, като съгласно компанията това се дължи на нови техники за следене и разбор, които обгръщат по-широк диапазон от индикатори за това какво е възможно и какво не. Припомняме ви, че през 2017 година, в устрема си да наложи по-голям надзор над оповестеното наличие, Гугъл добави 28 нови правила за рекламодатели и още 20 за издатели.

Ето някои от по-важните числа в отчета, които демонстрират до каква степен е ефикасна новата тактика на компанията:

- През 2017 година Гугъл e премахнал 3,2 милиарда реклами, които са нарушили разпоредбите за нездравословно, подвеждащо или обидно наличие - съвсем два пъти повече, в сравнение с през 2016 година, когато отстранените реклами са 1,7 милиарда. Гугъл също по този начин е блокирала 320 000 издатели на наличие от своята рекламна мрежа (повече от три пъти повече спрямо предходната година), дружно с 90 000 уеб страницата и 700 000 мобилни приложения.

- През предходната година Гугъл вкара и нови правила на равнище страница - метод за оценяване на наличието освен на база уебсайт, само че и на база вътрешни страници. Новият развой на оценка е довел до повече от 2 милиона блокирани вътрешни страници на месец.

- От компанията обръщат внимание и на спецификата на другите нарушавания. Над 12 000 уеб страницата да вземем за пример са били блокирани поради добиване и потребление на наличие от законни уеб сайтове (увеличение от 10 000 през 2016 г.). В същото време, 7 000 рекламни профила са били блокирани поради това, че погрешно са представяли разнообразни уеб сайтове като новинарски организации (това е в действителност огромно нарастване, откакто през 2016 година възбрана е наложена единствено на 1400).

- От Гугъл също по този начин са премахнали 130 милиона реклами за злоупотреби и злоумишлени дейности. 79 милиона реклами пък са блокирани, тъй като кликването върху тях води до уеб сайтове със злотворен програмен продукт. Компанията стопира цели 400 000 сходни интернет страници. Едновременно с това са разпознати и блокирани 66 милиона реклами от вида “trick to click” и 48 милиона, които подлъгват потребителите да изтеглят избран програмен продукт.

- Гугъл също по този начин поставя доста по-големи старания за разкриване на реклами, които неправилно показват хора, артикули или информация.

- През ноември 2017 година компанията разшири и актуализира определението за " неопределено показано наличие ", вследствие на което е проверила към 11 000 уеб страницата, за които има подозрения, че са в нарушаване. В последна сметка, след инспекцията, са блокирани 650 уеб страницата и 90 издатели на наличие.

Въпреки че всички данни на Гугъл приказват за повишение на количеството на блокирано наличие, към момента не е ясно какъв дял съставлява то от общия брой страници, уеб сайтове и приложения, които разгласяват реклами в Гугъл. И, защото бизнеса на Гугъл продължава да се разраства, както и броят на на приложенията и страниците, които популяризират през този канал, тези повишени стойности в числа може да се окаже, че не съставляват завишение като %.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР