Голямото жури на Джорджия препоръча повдигане на наказателни обвинения срещу

...
Голямото жури на Джорджия препоръча повдигане на наказателни обвинения срещу
Коментари Харесай

Голямото жури на Джорджия препоръча обвинение срещу Линдзи Греъм

Голямото жури на Джорджия предложи п овдигане на наказателни обвинявания против републиканския американски сенатор Линдзи Греъм и други съдружници на Доналд Тръмп като част от следствието на напъните заг., се споделя в отчет, оповестен в петък.

В последна сметка никой не беше упрекнат, когато прокурорите на Джорджия заведоха огромно наказателно дело против Тръмп и 18 хипотетични съзаговорници .

Специалното огромно жури предложи обвинявания против Греъм, както и против двамата американски сенатори от Джорджия по това време, Кели Льофлър и Дейвид Пердю , се споделя в отчета. Като Тръмп всички са републиканци.

Греъм, противник на Тръмп, отхвърли да е направил нарушаване и сподели, че е изпълнявал надзорните си отговорности като върховен законодател в правосъдната комисия на Сената, когато изиска от чиновници на Джорджия да ревизират бюлетините за задочно гласоподаване след провалянето на Тръмп.

" Не можем да криминализираме сенатори, които си правят работата " , сподели той на конференция в Южна Каролина в петък. " На идващите избори, в случай че имам въпроси, ще направя същото.

Панелът също по този начин предложи обвинявания против някогашния консултант по националната сигурност на Тръмп Майкъл Флин, съветника Борис Епщайн и юристите Лин Ууд и Клета Мичъл, се споделя в отчета.

Не беше ясно за какво окръжният прокурор на окръг Фултън Фани Уилис и збра да не повдига обвинявания против шестимата души и нейната работа не отговори незабавно на искане за коментар.
 Тръмп не се призна за отговорен по обвиняванията за изборите през 2020 година
Тръмп не се призна за отговорен по обвиняванията за изборите през 2020 година

Той няма да се яви персонално в съда на окръг Фултън в Атланта идната седмица

Шестимата бяха измежду 39-те души, на които специфичното огромно жури предложи да бъдат повдигнати обвинявания в отчета си от 15 декември, който беше запечатан в продължение на девет месеца. За разлика от окончателното наказателно обвиняване, в него не са изложени съответни обвинявания.

Специалното огромно жури нямаше пълномощието да повдига обвинявания, само че Уилис употребява събраните доказателства, с цел да изиска обвиняване против Тръмп и неговите 18 съобвиняеми от постоянно огромно жури предишния месец.

В отговор на отчета, оповестен в петък, Тръмп сподели, че той демонстрира, че казусът на Уилис е политически стимулиран . " Искаха да издигнат обвинявания против всеки, който инцидентно дишаше по това време ", написа той в обществените мрежи.

Тръмп и останалите обвинени по делото се признаха за почтени. Както и при трите му други наказателни преследвания, Тръмп отхвърли да е направил нещо непозволено и сподели, че е жертва на политическо гонене.

Льофлър и Пердю, и двамата лоялни последователи на Тръмп, бяха победени от претендентите на Демократическата партия на втория тур на изборите през януари 2021 година Пердю се кандидатира несполучливо за губернатор през 2022 година Нито един от двамата не отговори незабавно на искане за коментар.

" Този ​​безпочвен лов на вещици не се основава на обстоятелствата, нито на закона , нито на действителността ", сподели юристът на Флин Джеси Бинал в изказване. Флин, видна фигура от крайната десница, прикани Тръмп да употребява военните, с цел да анулира изборите през 2020 г

Специалното огромно жури се събра през 2021 година по искане на Уилис, с цел да подкрепи нейното следствие. В продължение на няколко месеца правосъдните заседатели приканиха показания от 75 очевидци, в това число съдружници на Тръмп като някогашния му юрист Руди Джулиани, Греъм и висши чиновници на Джорджия като губернатора Брайън Кемп.

Специалното огромно жури не взе единогласие.
 Съдия от Джорджия разгласява отчета на огромното жури за делото на Тръмп
Съдия от Джорджия разгласява отчета на огромното жури за делото на Тръмп

След издаването на обвинителния акт е допустимо неговото разсекретяване
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР