Голямото дерби ЦСКА - Левски от 26-ия кръг е в

...
Голямото дерби ЦСКА - Левски от 26-ия кръг е в
Коментари Харесай

Ден 1 от червено-синята пролетна битка

Голямото дерби ЦСКА - Левски от 26-ия кръг е в неделя от 13.00 ч. и ще го следим минута по минута в GONG.BG, с картина в GONG PLAY и PLAY DIEMA XTRA, по телевизия DIEMA SPORT, а също и на честотите на Дарик радио.

Двата гранда ще се срещнат цели 5 пъти тази пролет, като днешният дуел е финален за тях в постоянния сезон на Първа лига. След това следва "сини " и "червени " да се изправят един против различен още два пъти в плейофите, а също така и на полуфиналите за Купата на България.

Започва се! Идва първото дерби

Промени в придвижването в София поради ЦСКА - Левски

През пролетния дял ЦСКА не убеждава с представянето си, само че въпреки всичко „ алените “ стигнаха до победи и записаха 6 точки в последните си две срещи с Етър и Пирин.

ЦСКА влиза в този мач против Левски след поредност от три победи. Стамен Белчев има мотиви за оптимизъм, тъй като отборът му е изгубил единствено един мач, от Лудогорец от началото на сезона.

Белчев: Представянето до тук няма значение в дербито

Левски също стартира втория полусезон по-скоро сполучливо. „ Сините “ са без загуба след Нова година, макар че демонстрират и лъкатушения в резултатите. Делио Роси знае какъв е зарядът в сходно дерби и знае по какъв начин да възпламени своите.
Роси: С мача против ЦСКА започваме нов шампионат
В лагера на Левски Антонио Вутов е осъден и няма да играе против ЦСКА. Божидар Митрев пък бе с травма, Николай Кръстев го замести в предходните два мача. Сега Митрев е възобновен, а също така преподписа със „ сините “. Младият Найденов също преподписа с Левски. Милош Цветкович се завръща след наказване. Възможно е Станислав Костов да се появи на терена в дербито.

В лагера на ЦСКА Божидар Чорбаджийски пък ще може да вземе присъединяване след приключване на наказването. Възстановен е Александър Дюлгеров.

Главен арбитър на конфликта е Никола Попов.
Роси избра воините за неделя Белчев уточни "червените " за дербито с Левски
В петте си мача след зимната пауза Кирил Десподов (ЦСКА) няма нито гол, нито асистенция, откакто завърши есента с попадения в 5 следващи мача (плюс срещата за купата с Лудогорец) и 3 голови паса за 6:0 над Берое.

ЦСКА влиза в дербито с 10 точки задатък пред сините, след постоянния сезон от 26 кръга в предишното състезание Левски бе втори с 5 точки преднина пред ЦСКА и отстъпи позицията си на армейците след загубата с 0:3 от тях в 4-ия плейофен кръг.

В предходния конфликт сред червени и сини – 2:2 на 21 октомври м.г., Тиаго Родригес стана четвъртият чужденец с 2 гола в едно издание на дербито след други трима от ЦСКА - Макдоналд Мукаси, Мишел Платини и Давид Симао, само че това за първи път не се оказа задоволително за успеха.

Серджиу Буш стана първият чужденец с голове в две следващи турнирни издания на безконечното дерби, само че с екипа на ЦСКА – при успехите на алените с 2:0 на 27 юли 2014 година и с 3:0 на 25 октомври 2014 година След него същото сториха Арсенио Нунеш за ЦСКА, както и Роман Прохазка и Давид Яблонски за сините.

10 нови чужденци привлякоха грандовете след 2:2 в предходното постоянно дерби на 21 октомври м.г. – 4-има в ЦСКА (Жеферсон, Бланко Алберг и Джеси) и 6-има в Левски (Нашименто, Паулиньо, Тиам, Ривалдиньо, Белаид и Фигейредо).

Левски завоюва 11 от 15 вероятни точки напролет, до момента в който безконечният противник – 13 в тези 5 кръга.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР