Голямото дерби на Нидерландия между Аякс и ПСВ Айндховен не

...
Голямото дерби на Нидерландия между Аякс и ПСВ Айндховен не
Коментари Харесай

Аякс и ПСВ Айндховен си спретнаха зрелищно реми

Голямото дерби на Нидерландия сред Аякс и ПСВ Айндховен не излъчи победител. Двата отбора се изправиха един против различен през днешния ден на " Йохан Кройф Арена " в Амстердам, а срещата приключи при резултат 2:2.

Гостите взеха преднина от два гола още доникъде на първото полувреме след два точни изстрела на Еран Захави. Израелецът откри резултата още във 2-ата минута, откакто получи страховит пас с пета от Донейл Мален и останал очи в очи с вратаря не сгреши за 0:1.

В 21-ата минута още веднъж Захави удвои. Мален нахлу в наказателното поле и върна към израелеца, който от придвижване вкара за 0:2.

Аякс обаче съумя да се окопити от шока и върна едно попадение преди края на първото полувреме. В 40-ата минута Душан Тадич центрира по земя отляво и Куинси Промес засече във вратата за 1:2.

В 50-ата минута домакините можеха да изравнят, само че попадение на Себастиан Алер бе анулирано поради засада.

Равенството въпреки всичко бе реализирано в 65-ата минута. Антони бе открит към точката на дузпата, обърна се и стреля във врата за крайното 2:2.

Така статуквото на върха в класирането в Ередивизий се резервира. Аякс остава отпред с 35 точки, а ПСВ е компактно зад тила му с 34 точки. На третата позиция пък е Фейенорд с 32 точки.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР