Голямо виенско колело ще бъде издигнато на площад „Централен“ в

...
Голямо виенско колело ще бъде издигнато на площад „Централен“ в
Коментари Харесай

Вдигат огромно виенско колело на пл. Централен в Пловдив

Голямо виенско колело ще бъде издигнато на площад „ Централен “ в Пловдив. Атракцията ще е висока 30 метра – съвсем колкото постройката на някогашния Партиен дом.

Конструкцията дойде в раздрънкан тип от Виена. Колелото е утвърдено от ЕСУТ и е с повърхност 340 кв. метра. Ще бъде издигнато тъкмо пред Партийния дом.

Срокът му за позволение е от 26 май до 28 юни, или 34 дни. Таксата, която ще заплаща компанията, която го издига, е 23 100 лв.. Точно толкоз са внесли като гаранция за възможни вреди, в случай че има нарушаване на настилката на площада.

Колелото разполага с всички застраховки и паспорт за сигурност. Работното време ще е съобразено с Наредбата за запазване на публичния ред – до 23 часа.

Идеята за издигането на Виенско колело, което да бъде наречено „ Пловдивско колело “, се появи преди година в кметството на „ Централен “.

Тогава бе решено по този начин да се означи 400-годишнината от прекосяването през Филипопол на британския странник Питър Мънди, който първи разказва такава атракция, забелязана тук.

Кметът на „ Централен “ Георги Стаменов планираше след време да се построи още по-високо колело на върха на Младежкия рид, което да се споделя „ Пловдивското око “ по образеца на атракцията в Лондон.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР