Голямо съдебно жури гласува за повдигане на обвинение срещу Доналд

...
Голямо съдебно жури гласува за повдигане на обвинение срещу Доналд
Коментари Харесай

Доналд Тръмп е обвинен за тайното плащане на $130 000 на Сторми Даниълс

Голямо правосъдно жури гласоподава за покачване на обвиняване против Доналд Тръмп в Ню Йорк за скрито заплащане на пари на звездата от филми за възрастни Сторми Даниълс по време на изборите през 2016 година   Нито един някогашен президент на Съединени американски щати не е бил упрекван в закононарушение. Очаква се новината да раздруса конкуренцията за републиканската президентска номинация през 2024 година, в която Тръмп води в множеството изследвания, показва The Guardian.   „ Тази вечер се свързахме с юриста на господин Тръмп, с цел да координираме предаването му на прокуратурата в Манхатън за покачване на обвиняване по обвинителен акт от висшия съд “, се споделя в изказване на представителя на окръжния прокурор на Манхатън Алвин Браг. „ Насоки ще бъдат предоставени, когато бъде определена датата на обвиняването. “
Очаква се Тръмп да се яви в съда във вторник, сподели юристът му Сюзън Нечелес. На полицията в Ню Йорк е казано всички да се явят на работа в петък и да бъдат подготвени да се оправят с „ необикновени разстройства “, съгласно записка, забелязана от NBC.  

Не е ясно дали Тръмп ще бъде окован с белезници при появяването си, само че ще му бъдат взети пръстови отпечатъци, той също по този начин ще бъде сниман по нормалния при арестначин. Очаква се адвокатският му екип да се бори пламенно с обвиняванията, а графикът за евентуалния развой остава неразбираем.
Тръмп, който съгласно известията е изправен пред към 30 обвинявания в бизнес измами, атакува Браг и демократите в изказване, оповестено малко след разгласяването на новината, потвърждавайки, че обвиняването съставлява „ политическо гонене “. „ Вярвам, че този лов на вещици ще има голям противоположен резултат върху Джо Байдън “, сподели Тръмп. „ Нашето придвижване и нашата партия – обединени и мощни – първо ще победят Алвин Браг, а по-късно ще победим Джо Байдън. “   Демократите дадоха отговор на изказванията за гонене, като споделиха, че в случай че Тръмп е нарушил закона, той би трябвало да бъде изправен пред обвинявания като всеки американец. Лидерът на демократичното болшинство в Сената Чък Шумър добави: „ Не би трябвало да има външно политическо въздействие, заплашване или интервенция в тази ситуация. Насърчавам както критиците, по този начин и поддръжниците на Тръмп да оставят процеса да протече спокойно и в сходство със закона. Калифорнийският демократ Адам Шиф сподели: „ Обвинението против някогашен президент е невиждано. Но същото важи и за противозаконните действия, в които е взел участие Тръмп.

Часове след новината уредниците на акцията на Тръмп изпратиха молби за набиране на средства, с цел да се опълчват на това, което нарекоха „ най-тъмната глава в американската история “. Те упрекнаха демократите, че употребяват оръжие на правосъдната система, с цел да санкционират политически конкурент.   Висши републиканци бързо денонсираха обвинителния акт, скачайки в отбрана на Тръмп. Кевин Маккарти, републиканецът, представител на Камарата, упрекна Браг, че е „ нанесъл непоправими вреди на нашата страна “. „ Американският народ няма да толерира тази неправда и Камарата на представителите ще потърси отговорност от Алвин Браг и неговата невиждана корист с власт “, писа Маккарти в Twitter.   Майк Пенс, евентуален противник на Тръмп за републиканската президентска номинация, сподели пред CNN, че обвинителният акт е изпратил „ извънредно обръщение “ към света за това, което той назова „ двустепенна “ правосъдна система на Съединени американски щати. Пенс отхвърли да каже дали Тръмп би трябвало да се откаже от конкуренцията за номинация, в случай че бъде наказан – или това би трябвало да го дисквалифицира от кандидатурата на Републиканската партия. „ Не желая да приказвам с хипотези “, сподели той.   Сенаторът републиканец Линдзи Греъм, дълготраен съдружник на Тръмп, го назова „ фрапантен и рисков ден за върховенството на закона в Америка “ и „ едно от най-безотговорните решения от страна на прокурор в американската история “. Греъм сподели, че всичко ще приключи с победа на Тръмп в съда и в урните.   Губернаторът на Флорида Рон ДеСантис назова обвинителния акт „ неамерикански “ и съобщи, че Флорида няма да спомага с каквито и да е претенции за изгонване по случая. Тръмп беше във Флорида, когато новината излезе и се счита, че известието е изненадало екипа му.   Сторми Даниълс отпразнува новината за обвиняването, туитвайки: „ Благодаря на всички за вашата поддръжка и обич! Получавам толкоз доста известия, че не мога да отговоря... също по този начин не желая да лисвам шампанското си.  
Thank you to everyone for your support and love! I have so many messages coming in that I can't respond...also don't want to spill my champagne???? #Teamstormy merch/autograph orders are pouring in, too! Thank you for that as well but allow a few extra days for shipment.
— Stormy Daniels (@StormyDaniels) March 30, 2023 Даниълс твърди, че е имала спекулация с Тръмп през 2006 година Тръмп отхвърля аферата, само че призна, че е наредил на Коен да заплати на Даниелс 130 000 $ за нейното безмълвие.   Освен това беше разкрито, че Коен е уредил заплащането на 150 000 към Карън Макдугъл, модел на Playboy, която също твърди, че е имала връзка с Тръмп.  Коен се призна за отговорен в нарушение на закона за финансиране на акцията и бе наказан на три години затвор през декември 2018 година   По-рано този месец Коен даде показания пред огромното жури по делото за заплащанията, както и самата Даниълс.    Тръмп не е давал показания. Той отхвърля да е направил нарушаване и твърди, че заплащанията съставляват изнудване.   Очаква се юристите на Тръмп да се опитат да забавят делото.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР