Голямо находище на газ е открито по крайбрежието на Кипър.

...
Голямо находище на газ е открито по крайбрежието на Кипър.
Коментари Харесай

Голямо находище на газ е открито по крайбрежието на Кипър

Голямо находище на газ е намерено по крайбрежието на Кипър. То се намира на 160 км от крайбрежията на острова, а известието за него беше направено от италианската енергийна компания Eni, която има 50% от Eni Cyprus.

Предварителните оценки сочат съществуване на към 2,5 трилиона кубични фута (TCF) газ. Очаква се сондажът да има огромен капацитет, който ще бъде оценен по време на спомагателните проучвателни работи, се споделя в изказване на компанията, представено от Reuters.

" Сондажът Cronos-1 е четвъртият изследователски сондаж, продънен от Eni Cyprus, и вторият в шестия блок на изключителната икономическа зона на Кипър след откриването на Calypso-1 през 2018 година.
 Кипър има газ за Европа, само че десетилетен спор стопира добива
Кипър има газ за Европа, само че десетилетен спор стопира добива

Кавгите сред Гърция и Турция се изостриха през последните десетилетия

Откриването на Cronos-1 слага началото на спомагателен евентуален рандеман на газ в района и е част от тактиката на Eni за увеличение на доставките на газ за Европа ", написа в изказването на компанията.

Eni работи в Кипър от 2013 година. Компанията ръководи блокове 2, 3, 6, 8 и 9 и има дялове в блокове 7 и 11, ръководени от TotalEnergies.

В настрана изказване в понеделник TotalEnergies също по този начин заяви, че е планувано прокарването на още един изследователски сондаж в блок 6.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР