Голямо количество умряла риба се носи по течението на река

...
Голямо количество умряла риба се носи по течението на река
Коментари Харесай

Мъртва риба плава по Цибрица към Дунав

Голямо количество умряла риба се носи по течението на река Цибрица в равнината Златия. Рибари и ловци са взели проби, известени са виновните институции, оповестиха от Ловно-рибарското сдружение „ Огоста ” в Монтана. Вцепенените рибки, понесени от ледените води са били видяни от ловци, тръгнали на излет в региона си в края на предходната седмица. „ Мъртвите риби не са единични екземпляри, а много на брой, което демонстрира, че става въпрос за съществено замърсяване, нанесло обилни вреди ”, съобщи ръководителят на сдружението Александър Георгиев.
 отровена риба цибрица  отровена риба цибрица  отровена риба цибрица
Ловно-рибарската организация е подготвила сигнали до Регионалната екоинспекция и Агенцията по риболовство и аквакултури, „ Най-вероятно рибата е станала жертва на селскостопански препарати. Земеделците от региона употребяват януарските снежни и слънчеви дни, с цел да пръскат посевите си и наподобява, че някои са благи по-късно машините си на реката ”, считат риболовците. От Регионална инспекция за опазване на околната среда и ИАРА обаче обявиха, че са направили оглед и не са разкрили мъртва риба. „ Разполагаме с екземпляри от отровената риба за осъществяване на експертиза, би трябвало да се предотвратят други сходни случаи ”, споделиха от сдружението.

Цибрица извира от Предбалкана и след 88 км път през полето се влива в Дунав край село Долни Цибър. В реката се въдят шаран, лин, клен, бабушки и още много типове риба, които притеглят майстори на въдиците от целия район.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР