Голямо количество наркотични вещества са иззети при операции от служители

...
Голямо количество наркотични вещества са иззети при операции от служители
Коментари Харесай

ГДБОП намери голямо количество наркотични вещества при спецоперация

Голямо количество наркотични субстанции са конфискувани при интервенции от чиновници на ГДБОП, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

На 19 май, в границите на взаимна интервенция на няколко български гранични контролно- пропускателни пункта, на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Видин-Дунав мост " чиновници на ГДБОП и Агенция „ Митници “ подхванали щателна инспекция на български камион, ръководен от 51-годишен турски жител.

В рамките на осъществения надзор са конфискувани 123 кг марихуана и 275 г хашиш. Последвало задържането на водача и формиране на досъдебно произвеждане за закононарушение по член 242, алинея 2.

От началото на месец април антимафиотите са работили и по водена в ГДБОП кореспонденция за проведена незаконна група, която се е занимавала с трафик на наркотични субстанции по направлението Кралство Испания - ФР Германия - Кралство Нидерландия - Р България. Тогава е постъпила оперативна информация, че групата приготвя товарна комбинация с тайник за превоз на дрога.

С цел инспекция на информацията, товарната комбинация е записана в ШИС. На 11 май е засечено влизането ѝ в страната на ГКПП- Оряхово, отклонена е за щателна митническа инспекция по предписание на чиновник от ГДБОП и при инспекцията е открито съществуването на близо 140 кг марихуана.

Шофьорът и композицията са арестувани, работата по формираното по случая  досъдебно произвеждане продължава,  материалите са докладвани на Окръжна прокуратура Враца.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР