Голямо количество бракониерски мрежи бяха иззети, а на две лица

...
Голямо количество бракониерски мрежи бяха иззети, а на две лица
Коментари Харесай

Служители на ИАРА с нови удари по бракониерите в страната

Голямо количество бракониерски мрежи бяха конфискувани , а на две лица са формирани актове за лов на риба по време на възбрана от чиновниците на Изпълнителната организация по риболовство и аквакултури /ИАРА/ през миналата седмица.

Нарушения са открити край Враца, Варна, Бургас и Пловдив . Установените мрежи са конфискувани, а рибата в тях е върната във водните басейни.

Във Враца заловиха две лица, които ловят риба по време на възбрана. Снимка: ИАРА

В началото на седмицата чиновници на ИАРА-Враца са направили инспекция на
бента на река Огоста , като са заловили две лица , извършващи лов на риба по време на възбрана. Съставени са два акта за определяне на административно нарушаване /АУАН/ и са конфискувани два броя мрежни риболовни уреди . Уловената риба от типа морунаш е върната назад във водата.

В хода на инспекциите по река Дунав на км 698, в региона на град Козлодуй, са конфискувани три броя немаркирани риболовни мрежи с обща дължина 110 метра. Съставен е протокол против незнаен извършител.

Масирани инспекции на инспектори от бранш РК-Варна. Снимка: ИАРА

С сполучлива акция могат да се похвалят и във Варна , където при осъществена рутинна инспекция с патрулна лодка в акваторията на пристанище „ Бяла “, наоколо до устието на река Камчия, инспектори от бранш „ Рибарство и надзор “ /РК/ са открили сложени във водата 600 метра хрилни мрежи за улов на калкан . Мрежите са конфискувани за предпазване.

При осъществена друга инспекция във водите на язовир „ Цонево “ , в землището на село Аспарухово, чиновници са извади от работно състояние 100 метра хрилни мрежи с улов в тях на риба от типа червеноперка . Рибата е освободена и върната неотложно във водата. В хода на инспекцията е формиран и един брой АУАН .

Хрилни мрежи бяха извадени от водите на язовир „ Мандра “. Снимка: ИАРА

След подаден сигнал на телефон 112 за съществуване на хрилни мрежи във водите на язовир „ Мандра “, контролни органи от бранш РК-Бургас са направили незабавна инспекция с патрулна лодка на ИАРА на посоченото в сигнала място. В хода на инспекцията са били открити и извадени от работно състояние 12 броя мрежи с обща дължина 600 метра. При последвал патрул във водоема са открити още 16 броя мрежи с дължина 800 метра и улов в тях на риба от типа сребриста каракуда, платика и шаран. Мрежите са конфискувани за заличаване. Рибата от типа сребриста каракуда и платика е дарена за храна на рибоядните животни в „ Зоопарк Бургас “ , а рибата от типа шаран е върната назад във водата на язовира.

При друга инспекция на язовир „ Мандра “ са открили и извадили от водата девет броя мрежи , сложени в работно състояние, с обща дължина 420 метра . Уловената в тях риба от типа сребриста каракуда – 50 кг., е била освободена и върната назад във водата.

300 метра хрилни мрежи са били извадени от водите на язовир „ Пясъчник “. Снимка: ИАРА

Служителите на РК-Пловдив също са се натъкнали на бракониерски мрежи . Те са с дължина от към 300 метра и са били ситуирани в язовир „ Пясъчник “ . Приспособленията са конфискувани за предпазване, а уловената в тях риба от типа шаран и каракуда , с общо тегло 120 кг е освободена и върната неотложно във водата .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР