Голямата звезда на Барселона Лионел Меси бе обявен за най-добър

...
Голямата звезда на Барселона Лионел Меси бе обявен за най-добър
Коментари Харесай

Лионел Меси е плеймейкър №1 за десетилетието

Голямата звезда на " Барселона " Лионел Меси бе разгласен за най-хубав плеймейкър в света за последните 10 години. №1 при треньорите пък е наставникът на " Атлетико " Мадрид Диего Симеоне.

Класацията е на IFFHS (Международната федерация по футболна история и статистика), а за определянето на най-хубавите в двете категории са употребявани справедливи статистически индикатори.
Снимка: Getty Images
Според метода на IFFHS, 33-годишният аржентинец е събрал 174 точки. Второто място е за някогашния му съотборник Андрес Иниеста – 127 точки, а трети е Лука Модрич с 113 точки. Още един футболист минава котата от 100 точки и това е Кевин Де Бройне със 103.

При треньорите Симеоне е събрал 152 точки, следван от Пеп Гуардиола с 144 и Юрген Клоп с 105 точки. Това са единствените трима треньори, които събират над 100 точки.

Класацията при наставниците включва единствено клубни треньори, а достиженията с националните тимове не се зачитат.
Снимка: Getty Images
След тягостната обстановката към проваленото му овакантяване на " Барселона " през лятото, Лионел Меси още веднъж набра скорост. До момента има 11 гола в Ла Лига от началото на сезона и е водач при голмайсторите.
Снимка: Getty Images
В последния мач против " Гранада " вкара два пъти топката във вратата на противника и ще се опита да продължи положителната си серия и в минитурнира за Суперкупата на Испания.

Той ще има тази опция още на следващия ден (сряда), когато " Барселона " се изправя против " Реал Сосиедад " в първия полуфинал в Кордоба. Срещата е от 22 ч.
Снимка: Getty Images
При триумф, каталунците ще спорят за трофея в неделя от 21:30 ч. против спечелилия от мача " Атлетик " Билбао - " Реал " Мадрид, който е в четвъртък, още веднъж от 22 ч. И трите мача за Суперкупата на Испания ще бъдат излъчени онлайн по bTV Action.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР