Голямата ни надежда за медал на Световното първенство по лека

...
Голямата ни надежда за медал на Световното първенство по лека
Коментари Харесай

Мирела Демирева остана десета в Доха

Голямата ни вяра за орден на Световното състезание по лека атлетика в Доха Мирела Демирева остана едвам десета във финала в скока на височина. Българската състезателка влезе във финала в искания за орден и битка за международната купа, само че отпадна още на третата височина - 193 сантиметра.

Демирева направи три несполучливи опита. Тя стартира с триумф на 184 сантиметра, след което се нуждаеше от два опита на 189. Зад Демирева останаха белгийката Клер Орсел и представителката на Узбекистан Светлана Радзивил.

Това е най-слабо показване за Демирева във финали на на светоовни шампионати. Преди две години в Лондон тя беше седма, а в дебюта си в Пекин приключи девета.

През сезона българката имаше резултат от 197 сантиметра, а най-хубавият й скок е 200 сантиметра. Демирева е №3 в международната класация във високия скок.

Титлата завоюва Мария Ласицкене, която победи за трети път в дисциплината. Тя надделя 18-годишната тийнейджърка Ярослава Магучих от Украйна в необикновен двубой, като и двете скочиха 204 сантиметра.

Ласицкене го направи от първия опит, докатоо Магучих се нуждаеше от три. Украинката обаче записа международен връх за девойки. Тя се отхвърли да скача на 208 сантиметра и по този начин златото отиде в Ласицкене.

Трета се класира Вашти Кънингам от Съединени американски щати с 200 сантиметра.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР