Голямата легенда в борбата Любомир Ламбов се бори за живота

...
Голямата легенда в борбата Любомир Ламбов се бори за живота
Коментари Харесай

Голяма легенда в борбата се бори за живота си, търсят кръводарители

Голямата легенда в битката Любомир Ламбов се бори за живота си след тежка злополука, написа „ Днес България “. 70-годишният състезател е настанен в реанимацията на УМБАЛ – Бургас с изгаряния, строшен таз, ребра и фрактура на главата. При приемането е бил в кома, от която за благополучие е излязъл, само че заплахата остава и се нуждае от кръводаряване.
Прочетете още
Инцидентът е станал в четвъртък, 21 септември на пътя Бургас – Карнобат. Бургаският състезател е пътувал за шампионата „ Атанас Комшев “. По данни на очевидци, Ламбов е бил открит, когато колата към този момент е била блъсната и изваден от автомобила, преди колата да експлодира.

Семейството му моли всеки, който може да подари кръв в кръвния център на Бургас на името на ЛЮБОМИР ПЕТКОВ ЛАМБОВ. Кръвната група не е от голяма важност!

Любомир Ламбов е роден на 3 януари 1953 година в Малко Търново. Започва да тренира класическа битка през 1966 година в Карнобат при Иван Тотев, който му демонстрира тънкостите на спорта.

Като юнаша, през 1971 става балкански първенец в тима по класическа битка на ЦСКА София, а по-късно се състезава за отбора на Черноморец с треньор Крали Бимбалов. Големите триумфи на тепиха реализира при ветераните, когато през 2007-ма година идва в Америка. От 2007-ма до 2020 година живее в Съединени американски щати, като последният му адрес е бил в Чикаго. Към момента си живее в бургаския ж.к. „ Славейков “.

През 2016 година Любомир Ламбов печели златото при класиците в шампионата на Съединени американски щати. Тогава 64-годишният герой сграбчва купата в Лас Вегас, играейки за „ Чикаго Рестлинг Клуб “. На финала юначният българин побеждава някогашен медалист от Олимпийските игри. Освен в олимпийския жанр, Ламбов се бори и в свободен жанр, където печели бронзов орден.

Тези триумфи не са инцидентни. Любомир Ламбов е вицешампион на света от Атина, Гърция, през 2015-та година и троент бронзов медалист от Разибор, Полша, през 2012 от Будапеща и през 2016 от Сайнеоки, Финландия.

Също по този начин той държи върхът в международната битка за най-възрастен национал на България в шампионата на планетата.

Любомир Ламбов става първенец по класическа битка на Америка и през 2017-та за ветерани в категория до 76 кг, възрастова група „ Е “.

В Съединени американски щати Любомир Ламбов е бил треньор по класическа битка на деца, водач на такси и водач на камион.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР