Голяма украинска делегация от министри и кметове, ръководена от първата

...
Голяма украинска делегация от министри и кметове, ръководена от първата
Коментари Харесай

Олена Зеленска в Давос: Искаме още оръжие!

Голяма украинска делегация от министри и кметове, ръководена от първата дама на Украйна Олена Зеленска, започва през днешния ден на Световния стопански конгрес в Давос огромна акция за лобиране за по-голяма помощ и доставки на оръжие от Запада, написа dnes.bg.

" Ето за какво съм тук ", съобщи кметът на Киев, някогашният първенец по бокс в тежка категория Виталий Кличко, пред кореспонденти, когато го попитаха за нуждата от нова помощ. " Много е значимо да имаме персонална връзка ".

Годишната среща в Давос в швейцарските Алпи събира стотици държавни ръководители, министри и хиляди бизнес водачи, като в сряда ще се яви генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

Нахлуването на Русия в Украйна е една от най-големите тематики на тазгодишната среща на върха, която стартира публично през днешния ден вечерта.

Зеленска ще приказва персонално през днешния ден на една от откриващите сесии, а брачният партньор ѝ ще приказва посредством видеовръзка на събития в границите на форума в сряда и четвъртък.

Предвидено е да участват кметовете на няколко други града, в това число Николаев и Лвов, както и министрите на стопанската система, културата и цифровите технологии, което прави украинския екип една от най-големите национални делегации на събитието.

" В момента стопанската система в Украйна е изцяло разрушена, разрушена е инфраструктурата, опустошен е естественият живот на нашите жители ", съобщи Кличко пред кореспонденти на британски език. „ Войната е огромна покруса, тъй като Путин има болната концепция да възвърне руската империя. Ние живяхме в империята и не желаеме да се връщаме в Съюз на съветските социалистически републики. Виждаме бъдещето си като част от европейското семейство ", добави той.

Руските публични лица и бизнес водачи не бяха поканени в Давос, като за доста от тях по този начин или другояче важат забрани за пътешестване и наказания на Европейски Съюз.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР