Голяма стъпка за младата тенис звезда на България Александър Лазаров.

...
Голяма стъпка за младата тенис звезда на България Александър Лазаров.
Коментари Харесай

Исторически успех за Александър Лазаров на турнира в Дубай

Голяма стъпка за младата тенис звезда на България Александър Лазаров. Националът се класира за първи път в кариерата си за главната скица на шампионат от серията ATP 500. Той е едвам вторият роден представител, който доближава тази фаза на конкуренция от ранга, след Григор Димитров.

Българинът преодоля и втория кръг на квалификациите в Дубай. Това се случи след триумф над международния №109 Франческо Пасаро със 7-5, 7-5 .

Лазаров взе участие в Дубай с „ уайлд кард “. На старта си реализира влиятелен триумф над международния номер 92 Жижен Жанг от Китай с 6-1, 7-6 (5).

Двубоят против Пасаро продължи 95 минути. Българинът сподели доста постоянна игра на сервис против италианеца. В осмия гейм на втория сет имаше три брейкбола, само че Александър не съумя да се възползва. След това Писаро отрази и два мачбола при свое подаване. Българинът завоюва с лекост на личен сервис за 6:5 и в 12-ия гейм осъществя третия си мачбол, откакто Пасаро изпрати топката зад главната линия.

Сред вероятните съперници за Лазаров са международният №1 Новак Джокович и Даниил Медведев.

Сръбската мега звезда е подложен под номер 1 в шампионата и към този момент има 377 седмици на върха. Така той изравни достижението на Щефи Граф. В понеделник Ноле ще се трансформира в играча с най-вече седмици като №1, откогато ранкинг системата съществува.

Бившият №1 в света Медведев победи на финала в Доха, откакто надигра Анди Мъри с 6:4, 6:4. Така руснакът удължи серията си от победи на девет поредни, откакто стана първенец и в Ротердам.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР